Jégkorong

2021.11.30. 10:33

DEAC: lesz lehetőség javítani

Hetényi Zoltán szerint mindig csalódás a vereség, de nem szabad, hogy a kedvüket szegje.

20211106 Dunaújváros Dunaújvárosi Acélbikák DAB (piros mez) - DEAC (fehér mez) férfi felnőtt Erste Liga jégkorong mérkőzés Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH Képen: NOVOTNY DOMINIK (96); HETÉNYI ZOLTÁN kapus (56)

Fotó: DH-archív

A DEAC jégkorongcsapata vasárnap este 4–1-es vereséget szenvedett a Ferencváros vendégeként a Tüskecsarnokban. Amióta György József átvette az együttes irányítását, ez volt az első olyan találkozó, amin az egyetemista alakulat nem tudott pontot szerezni.

A 4 bekapott találat ellenére a debreceniek részéről Hetényi Zoltán, az együttes kapusa kiemelkedő teljesítményt nyújtott, többször bravúrosan hárított. A meccset követően a Naplónak értékelt a magyar válogatott hálóőre. – Sajnos nem tudtuk a helyzeteinket érvényesíteni, a másik kapuban Arany Gergely nagyszerűen védett. Illetve a Ferencváros egy jó csapat, megpróbáltunk mindent, hogy pontot szerezzünk ellene, de ezúttal nem jött össze. Okosan játszottak, a harmadik gól előtt is nagyon szépen behúzták takarásba a korongot, és úgy lőtték el – idézte fel a szituációt a DEAC jégkorongozója.

Gyorsabb döntések

A válogatott hokis szerint a nemrégiben kinevezett György József jó edzéseket tart. – Tetszik, hogy alaposan kielemezzük videó alapján a mérkőzéseinket, megbeszéljük a hibáinkat. Új ingerek érnek minket, az új vezetőedzőnk minden gyakorlatból egy kis versenyt kreál, aminek az a célja, hogy minél inkább gyorsítsuk a döntéseinket a pályán. A meccsen viszont mi vagyunk a jégen, mi kerülünk helyzetbe, amit be kellene lőni, hiszen mérkőzésenként 1-2 szerzett találattal nehéz nyerni. György József 5 meccses periódusokra bontotta az idényt, a most véget ért első etap alatt 9 pontot szereztünk. Így nemcsak hosszú, hanem rövid távú célokat is megfogalmazunk magunknak – hangsúlyozta.

Sűrű időszak jön

A vasárnapi vereség ellenére Hetényi Zoltán örül neki, hogy szoros, jó meccseket játszanak. Az Újpest ellen büntetőkkel kapott ki a DEAC, a kapus szerint ebből is látszik, hogy sokszor apróságokon múlik egy-egy pont sorsa. – Mindig csalódás vereséget szenvedni, mert nyerni akar az ember, azért edzünk, dolgozunk, hogy a klubért megtegyünk mindent. Előfordul, hogy elmarad a győzelem, de ez nem szabad, hogy a kedvünket szegje. Az előttünk álló téli időszakban folyamatosan jönnek majd az összecsapások, lesz lehetőségünk javítani, hiszen szeretnénk bejutni a rájátszásba és valami maradandót alkotni. Azon kívül pedig még ott lesz a Magyar Kupa is, ahol címvédőként helyt kell állnunk – mondta az egyetemisták hokisa.

Az egyetemi gárda legközelebb a Fehérvári Titánok együttesét fogadja a Debreceni Jégcsarnokban pénteken este, 18 óra 30 perctől.

Bakos Attila

Borítókép: A pályán gyakran zajlik az élet Hetényi Zoltán (jobbra) körül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában