movember

2021.11.02. 09:15

Itt a szakállas hónap: a férfiak egészségére hívják fel a figyelmet a vízilabdázók is

Kósik Somáék igyekeznek felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok és a megelőzés fontosságára.

20210140 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSE - KSI OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Kósik Soma #1

Fotó: Napló-archív

A DVSE vízilabdacsapata – immár hagyományosan – idén is csatlakozik az úgynevezett „movember”, más néven „no shave” (semmi borotválkozás) november kampányhoz. A megmozdulás lényege, hogy felhívják a figyelmet a daganatos betegségekre, különösen a prosztatarákra, illetve az ehhez fűződő szűrővizsgálatok fontosságára. Az akció egyszerű: bajuszt kell növeszteni, vagy egyszerűen csak egy hónapig nem szabad borotválkozni.

A pólósok kapusa, Kósik Soma mondta el a Naplónak, miért tartották fontosnak csatlakozni a „movemberhez”. – Minden évben részt veszünk ebben, odaállunk e kampány mögé. Fontos, hogy a férfiak figyelmét is felhívjuk az egészségükre és a megelőzés fontosságára. Én alapjáraton is szakállas vagyok, ezért igyekeztem rövidebbre vágni, mielőtt a november elkezdődött, hogy jobban látható legyen majd az eredmény. Korábban viszont volt olyan, hogy teljesen megborotválkoztam és csak a bajuszomat növesztettem meg. Ezt azért nem mindenki vállalta, de az egész DVSE-­család teljes szívvel kiáll az akció mellett, és igyekszik népszerűsíteni, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában