Labdarúgás

2021.11.19. 13:33

Együttműködést kötött a DVSC és a Hajdúszoboszlói SE

A DVSC Labdarúgó Akadémia 2021 őszén új tehetségkutató- és gondozó programot indított, amelyhez elsők között csatlakozott Hajdúszoboszló.

Fotó: Kiss Annamarie

A cél egy olyan egység, futballközösség megalkotása, amely szem előtt tartja a DVSC tradícióját, hagyományait. A program része a kiemelt képességekkel rendelkező fiatal játékosok akadémiára kerülésének előkészítése, és a tehetséges ifjú futballisták kiválasztása 9-12 éves korban. A DVSC szeretné a partner egyesületek edzőivel, szakembereivel minél inkább megismertetni a klub filozófiáját.

Ennek érdekében a Loki szakmai napokat szervez majd a DVSC Labdarúgó Akadémián és a partner klubok otthonában, illetve írott és videós szakmai anyagokat biztosít majd a többi egyesület trénereinek.

A DVSC Labdarúgó Akadémián pénteken délután 13 órakor köttetett meg a hivatalos együttműködés Papp László, Debrecen polgármestere, Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere, Ábrók Zsolt, a DVSC LA ügyvezetője és Marosi György Csongor, a Hajdúszoboszlói SE elnöke között.

Ábrók Zsolt az egyezség kapcsán elmondta, hogy elsődleges célnak tekintik, hogy saját nevelésű játékosokat neveljenek ki és erősítsék a környékbeli bázist. – A Labdarúgó Akadémia küldetése és kötelessége, hogy a rendelkezésünkre álló erőforrásokat megosszuk a kisebb egyesületekkel a régióban. A megállapodás részét képezi az is, hogy partner kluboktól korosztályonként a legtehetségesebb gyerekek havonta 1-2 alkalommal jöhessenek az akadémiánkra edzeni, szeretnénk kialakítani ezekből a focistákból egy válogatottat. Nekik olyan tornákon biztosítanánk részvételi lehetőséget, amire a saját egyesületük által nem valószínű, hogy eljutnának. Annak érdekében, hogy gyerekek is részesei legyenek a Loki élménynek, a partner egyesület edzőinek és kis játékosainak belépőket biztosítunk a felnőtt csapat első osztályú mérkőzéseire – mondta.

Aranybetűs nap

Marosi György Csongor, a HSE elnöke kiemelte, hogy nagy lehetőség számukra a DVSC-vel való együttműködés és hálás, hogy az elsők lehetnek, akik megkötik ezt a szerződést. – Azt mondhatom, hogy ez egy aranybetűs nap a hajdúszoboszlói sport életében. Már nyáron elindult az előzménye ennek az együttműködésnek és hatalmas élmény a gyermekeinknek, hogy edzésekre jöhetnek az akadémiára, illetve a Nagyerdei Stadionban is látogathatják az NB I.-es meccseket. Mivel a Hajdúszoboszlói SE képzési központtá vált, így rendkívül fontos, hogy az utánpótlás-nevelésünkre minél nagyobb hangsúlyt fordítsunk – fogalmazott az elnök.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere örömét fejezte ki a partneri program kapcsán, mert szerinte az elmúlt években nem volt ehhez hasonló kapcsolat Hajdúszoboszló és Debrecen között. – Sajnos Hajdúszoboszló sporttal kapcsolatos infrastrukturális feltételei nagyon rosszak, ezen mindenképpen szeretnénk változtatni, hogy minél több tehetséget tudjunk bevonzani a környező kis településekről, és az arra érdemeseket pedig küldhessük tovább a DVSC-nek – mondta.

Papp László, Debrecen polgármestere szerint a sikeres jövő záloga, hogy Debrecen minél szorosabbra kösse a környező településekkel való kapcsolatát. – A DVSC LA és a Hajdúszoboszlói SE együttműködés egy mérföldkő a sport terén. Teljesen logikus, hogy egymástól 20 km-re lévő települések egymást segítve, támogatva próbáljanak boldogulni.

A Labdarúgó Akadémiának egészen a kezdetektől kezdve missziója, hogy nemcsak a debreceni, hanem a régió tehetségeit próbálja felfedezni és megteremteni nekik a lehetőséget arra, hogy profi körülmények között sportolhassanak

– hangsúlyozta a városvezető.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában