röplabda

2021.11.21. 14:53

Egy szettre telt a DSZC-Eötvös DSE erejéből Veszprémben

A VESC elleni meccs 3:1-es végeredményt hozott.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE-archív

A felnőtt női röplabda NB I. 2021/2022. évi bajnokság ötödik fordulójában a DSZC-Eötvös DSE ahhoz a CoreComm VESC-hez látogatott, akitől egy hónapja a Magyar Kupában 3:0-s vereséget szenvedett hazai pályán.

A mérkőzés meglepetésre három ponttal a vendégek vezetésével kezdődött, de hamar kiegyenlítettek a dunántúliak, sőt többpontos előnyt szereztek. 9:5-nél a vendég időkérés után 9:8-ra még felzárkóztak Fehér Panniék, de hamarosan 13:8, sőt 19:11 állt az eredményjelzőn. Innen egy nagy hajrával még 21:21-re kiegyenlítettek Takács D. Orsolyáék, de a végjátékban a veszprémiek sáncát nem tudták áttörni Tóth Kingáék ütései.

A második szett elején több támadást és nyitást is rontottak a debreceniek, és – bár ötpontos hátrányból még 12:11-re felzárkóztak – azt a részt simán hozták a veszprémiek.

A harmadik játszmában felváltva vezettek az ellenfelek. Először az Eötvös DSE tudott 4:7-nél többpontos előnyre szert tenni, majd a CoreComm VESC fordított és vezetett 14:11-re. Ezután a hajdúságiak akarata érvényesült, és szorgos mezőnymunkával és eredményes támadásokkal 16:20-ra módosították az eredményt. Bár a házigazdák mindent megtettek, hogy lezárják a mérkőzést, a Débora Araújo Riberioék bátor játéka részsikert eredményezett.

A negyedik játékrész elején úgy tűnt, hogy megfogta a hazaiakat az elvesztett előző szett, de a vendégek néhány pontos előnyét hamar ledolgozták Hajós Alizék, és jó nyitásaik ellenszerét nem találták a debreceniek.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb a bajnokságban eddig szintén nyeretlen Jászberényi Röplabda Klub ellen játszik kiesési rangadót november 27-én 15 órától a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban.

A tények

CoreComm VESC – DSZC-Eötvös DSE s (23, 14, -21,15)

Veszprém. Vezette: Soltész Róbert László, Sík Barbara.

CoreComm VESC: Hajós Aliz, Huck Courtney Nicole, Szvath Júlia, Bozsó Blanka, Miklós Roxána, Sherwin Morgan. Rose. Csere: Tóth Laura (liberó), Iglói Nóra (liberó), Monteiro Giovana, Pós Adrienn. Edzők: Szokolikné Kalmár Júlia, Rivnyák Eszter.

DSZC-Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Takács D. Orsolya, Ribeiro Araújo Debora, Berza Fanni, Tóth Kinga, Béni Kitti. Csere: Fehérvári Vivien (liberó), Pálfi Kitti, Juhász Flóra Anna, Kerek Zsuzsanna. Edző: Szombathy András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában