Jót tett a gól a lelkének

2021.11.07. 15:47

DVSC: Németh Krisztián szerint Ugrai káprázatos gólja megzavarta a kispestieket

Aki a helyszínen vagy a televízió előtt látta, sokáig nem felejti majd a szombat esti DVSC–Budapest Honvéd bajnokit.

Debrecen 20211106 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Debrecen DVSC Honvéd Fotó Kovács Péter Nemzeti Sport

Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Az első félidőben elég kilátástalan játékkal kétszer is kétgólos hátrányba került a Loki. Ám szünet után főnixmadárként éledtek újjá a piros-fehérek és zsinórban négy gólt lőve győzték le 5–3-ra a fővárosiakat a Nagyerdei Stadionban. Az emlékezetes fordításhoz kellett az is, hogy belátva az első 45 perc kudarcát félidőben bátran változtasson az ideiglenesen megbízott cívisvárosi szakmai stáb, illetve a cserejátékosok is tudtak segíteni a gárdának. Közülük Ugrai Roland fantasztikus gólt szerzett, míg Németh Krisztián okos megoldással mattolta a fővárosiakat, utóbbit kérdezte a Hajdú-bihari Napló az összecsapásról.

– A pazarul futballozó Dzsudzsák Balázstól kaptam egy nagyszerű labdát, nekem pedig „csak” be kellett fejeznem az akciót. Úgy gondoltam jobb esélyem van, ha abból a szögből inkább megpróbálok alápörgetni a labdának, mintha erőből ellőném, szerencsére bement – idézte fel találatát a Hajdú-bihari Naplónak a támadó. – Az elmúlt időszak eseményei után jó volt egy ilyen győzelmet aratni, és a gól is jót tett a lelkemnek. A már az MTK ellen is látott rendszerben kezdtük a mérkőzést, de el kell ismerni, a Honvéd megérdemelten szerzett vezetést. Aztán visszajöttünk a meccsbe, majd a félidő előtt mi kaptunk egy újabb találatot. Szünetben ismét felállást váltottunk, rájuk mentünk, és hála istennek sikerült megfordítanunk a bajnokit – elemezte a 37-szeres válogatott játékos.

Németh szerint fontos volt, hogy aránylag hamar betaláltak fordulás után, aztán pedig gyorsan rárúgták az egyenlítő találatot is.

– Ugrai Roli elképesztő gólja megzavarta vendégeket, és amire felébredtek már 5–3 volt nekünk, utána pedig okosan lehoztuk a találkozót. Szép támadásokat vezettünk a második félidőben: Ugi nagyszerűen játszott, és Tischler Patrik is nagy melót tett ebbe bele. Ebben az idényben sokgólos meccseink vannak, lehet támadóként furcsa lesz amit mondok, de a mostani helyzetünkben fontosabb lenne, hogy lehozzuk kapott gól nélkül a bajnokikat, mert elől is könnyebb úgy a kapuba találni, ha nem kell mindig az eredmény után futni. A fociban annyi mindent láttunk már, néha elvesz, néha ad, most adott. Az a feladatunk, hogy ebből építkezve elinduljunk a jó úton, és a következő bajnokikon is sikeresek legyünk – hangsúlyozta Németh Krisztián.

Most a válogatott vb-selejtezői miatt szünet lesz az NB I.-ben, így a Loki a következő bajnokiját majd Újpesten játssza november 20-án.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában