kosárlabda

2021.11.14. 17:31

Becsky István megszólalt Milenko Topics lemondását követően

A DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője szerint Milenko Topics saját állását áldozta fel a DEAC érdekében.

20210830 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló VSE Vízilabdacsapatának szezonnyitó sajtótájékoztatója. képen: Becsky István, elnök, DVSE

Fotó: Napló-archív

A Debreceni Egyetem kosárlabdázói 97–79-es vereséget szenvedték a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdája ellen szombat este az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Rögtön a találkozót követő sajtótájékoztatón Milenko Topics, az egyetemi gárda vezetőedzője bejelentette, hogy lemond pozíciójáról.

A hírrel kapcsolatban a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetőjét, Becsky Istvánt kereste a Napló. – Nagyon szomorúan vettem tudomásul, hogy Milenko Topics nem akar már velünk dolgozni, mert egy végtelenül szimpatikus, igazi sportembert ismertünk meg az ő személyében. Azonban be kell látni, hogy ezzel tudunk most a legtöbbet segíteni a csapatnak, ha úgy rázzuk fel őket, hogy másik trénert keresünk – mondta a szakember.

A szakosztályvezető úgy fogalmazott, hogy már „benne volt a levegőben” Topics távozásának a lehetősége. – Nem szeretném csak arra fogni, de sok sérüléssel bajlódtunk az elmúlt időszakban, illetve nagyon jól indult az idényünk és ahhoz képest viszont gödörbe kerültünk. A srácok küzdenek, hajtanak, viszont valami plusz hiányzott, ezt látta Topics mester is és érezte, hogy változtatni kell. Végtelenül nagy sportemberi magatartásról tett tanúbizonyságot, hiszen a saját állását adta fel csak azért, hogy segítsen. Természetesen a klub részéről a legjobbakat kívánjuk neki – méltatta a szerb edzőt.

Becsky István a jövővel kapcsolatban elmondta, hogy szerencsére nem kell kapkodniuk. – Annyiból vagyunk jó helyzetben, hogy egy hónapos válogatott szünet következik, legközelebb december 11-én játszunk Pakson. Nem szeretnénk elhamarkodni semmit, meg fogjuk keresni a legjobb megoldást és bízunk benne, hogy visszatérünk a győzelem útjára – fejezte ki reményeit a szakember.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában