Jégkorong

2021.11.28. 21:10

A kapusbravúrok ellenére kikapott a DEAC

A debreceniek szerették volna legyőzni a zöld-fehéreket, de csúnyán elbuktak.

20211116 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK Erste liga alapszakasz jégkorong mérkőzés. képen: György József Vezetőedző

Fotó: Napló-archív

A DEAC jégkorongcsapatának az Erste Liga alapszakaszában a pénteki hazai pályán elszenvedett Újpest elleni vereséget követően nem volt sok ideje pihenni, hiszen vasárnap egy másik fővárosi együttessel, a Ferencvárossal találkozott. A debreceni találkozón György József irányítása alatt először kapott ki az egyetemi alakulat, ezt szerették volna kijavítani a zöld-fehérek ellen, akiket egyszer már 5–1-re megvertek ebben az idényben.

Gyors hátrány

Már a találkozó elején látszott, hogy más felfogásban játszott ez alkalommal a Fradi, mint a tizenkilencedikei összecsapáson. Ugyanazt a fegyvert választották, amivel a DEAC legyőzte őket, magasan letámadták ellenfelüket és nem hagyták kibontakozni a támadásokat. Hamar meg is lett az eredménye ennek a taktikai húzásnak, hiszen már a 4. perc elején megszerezte a vezetést Galántai Richárd révén az FTC. Nagy volt a nyomás Hetényi Zoltánékon, a magyar válogatott kapus több nagy bravúrt is bemutatott, így nem tudott nagyobb előnyt kialakítani a hazai gárda. A debreceniekre az utóbbi mérkőzéseken jellemző, hogy agresszív letámadást követően gyors kontrákból vezetik az akcióikat, azonban a Fodor Szabolcs együttese átadta a kezdeményezést az egyetemistáknak, akiknek ez érezhetően nem ízlett.

Ettől függetlenül – a meccs képét tekintve némileg váratlanul – kiegyenlített a DEAC.

Jan Dalecky indult meg Vokla passzából, első lövését még védte Arany Gergely, azonban a kipattanó pont Dalecky-hez került, aki egy cselt követően okosan a kapuba lőtt. Nem sokáig volt egyenlő az állás, nagyjából 30 másodperc múlva Cody Fowlie juttatta ismét vezetéshez a hazaiakat.

Az első szünetet követően látszott, hogy a stabilitásra törekszik mind a két együttes, azonban volt dolga mind a két kapusnak. Az emberelőnyeit általában magas hatékonysággal kihasználó debreceniek ezúttal nem találták a fogást a Fradi védekezésén. Egy küzdelmes, gól nélküli harmadot láthattak a szurkolók.

Nem jött az újabb debreceni gól

Az FTC az első után a harmadik játékrészt is góllal kezdte, Roczanov Dezső egy visszatett korongból szépen lőtte ki a hosszút, Hetényi tehetetlen volt. A debrecenieket megfogta az újabb bekapott gól, több alkalommal is a hajdúságiak kapusa kellett, hogy ne lépjen el még jobban az FTC. Az utolsó pillanatokban kockáztatva, kapus nélkül támadott a DEAC, de egy eladott labdát követően a Fradi lőtt még egyet és végül 4–1-re nyert.

Bakos Attila

A tények

Erste Liga – alapszakasz, EL106

FERENCVÁROS–DEAC 4–1 (2–1, 0–0, 2–0)

Budapest, Tüskecsarnok, 257 néző. Vezették: Kókai Márk, Babic Vladimír.

Gól: 1–0 Galántai (4.), 1–1 Dalecky (19.), 2–1 Fowlie (19.), 3–1 Roczanov (43.), 4–1 Boros (60.)

Kiállítások: 12–6 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában