Röplabda

2021.10.04. 10:04

Nem sikerült jól a rajt a DEAC röpiseinek

Ráadásul a Debreceni Egyetem egyik játékosa súlyosnak tűnő sérülést szedett össze.

Forrás: deac.hu

Túlzás lenne azt állítani, hogy a DEAC jó előjelekkel várta a 2021/2022-es szezon első bajnokiját. Kuszkó Zsolt szűkös keretet tudott nevezni a Nyíregyháza ellen, hiszen különböző okok miatt többen is hiányoztak – számolt be a deac.hu.

A mérkőzés első pontját hosszú labdamenet végén a debreceniek szerezték, a vendégek azonban több ásszal keserítették meg a DEAC dolgát (5:11). Árvai Vanessza szép ejtésével faragtak a hátrányukon a cívisvárosiak (8:11), ám erre a nyíregyháziak egy 4:0-ás sorozattal feleltek. Ebben a szettben többször is bosszantó hibát követtek el a vendégek, így az olló egyre inkább kinyílt (14:21). A játszma végén Kuszkó Zsolt másodszor is időt kért, de a várt fordulat elmaradt.

A második etapban többször is Mayer Flóra megoldásai miatt tapsolhattak a DESOK-ba kilátogató drukkerek. A Szabolcs megyeiek rendre jobban jöttek ki a kulcspillanatokból, ennek köszönhetően a felvonás derekán náluk volt a fór. 16:16-ról a DEAC mozdult el, de az örömük nem lehetett felhőtlen. Gáspár Krisztina maradt lent a földön, a játékosnak a térde sérült meg, a zokogásából sejteni lehetett, hogy nagy a baj, végül a mentő vitte kórházba.

A drámai jelenet után nehéz volt a találkozóra koncentrálni, ennek ellenére reális esélyük nyílt az egyenlítésre a debrecenieknek, ám a játékrész végét a hazaiak bírták jobban.

A harmadik szakaszban Árvai kiváló ütése és Szabó Csenge remek nyitása adhatott önbizalmat a DEAC-nak(10:7). 16:19-nél Kuszkó Zsolt magához hívta a tanítványait. Ezt követően Hajdu Anna vette a hátára a csapatot, a jó megoldásainak hála csak egy hajszál választotta el cívisvárosiakat a szépítéstől (24:23), a hátralévő időben már csak a Nyíregyháza szerzett pontokat, ennek köszönhetően 3:0-ás vereséggel kezdte a DEAC a bajnokságot. A jövő héten a Diósgyőr otthonában javíthatnak.

– Úgy gondolom, az első szettet leszámítva vállalható teljesítményt nyújtottunk. Azt sem szabad elhallgatni, hogy az ellenfelünk remekül röplabdázott. Sajnálatos, ami Krisztivel történt, ezúton is szeretnék jobbulást kívánni neki! A jelenet után a lányok nem zuhantak össze, ez mindenképpen kiemelendő – fogalmazott Kuszkó Zsolt vezetőedző.

NB II. E-csoport 1. forduló

DEAC-Nyíregyházi Sportcentrum 0:3 (14:25, 23:25, 24:26)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában