Kerekes Zsombor ellen ne húzogass!

2021.10.21. 11:52

Komáromi Árpád közel harminc éve a debreceni kispályás foci szerelmese, ahol több egykori Loki-játékossal játszik

Talán minden cívisvárosi labdarúgást kedvelő ember számára ismerősen csenghet a „Tico” becenév.

Komáromi Árpád „Tico” több egykori legendás Loki-játékossal is együtt focizik kispályán | Fotó: Komáromi Árpád-archív

A legszebb éveit taposó úriember egészen kiskora óta kötődik a zsugához, és igazi nagyágyúkkal is szerepelt már egy csapatban. A Hajdú-bihari Naplónak legemlékezetesebb élményeiről és emlékeiről beszélt a goool.hu főszerkesztője, Komáromi Árpád „Tico”.

Magával ragadta a foci

Tico a játék alapjait a Kinizsi Pál Általános Iskolában sajátította el, ahol az egykori debreceni labdarúgó, Jankovics Sándor edzette. Magával a kispályás focival tizennégy évesen ismerkedett meg, amikor is a szintén lokis exjátékosok közé sorolandó, Selyem Nándor hívta be csapatába. – Emlékszem két meccset játszottam abban a csapatban összesen, az egyiket megnyertük, a másikon pedig az anno Debrecenben elismert Pegazus csapatával játszottunk. Az ellenfélnek tíz góllal kellett volna nyernie a továbbjutáshoz, azonban 10–1-es állásnál az utolsó percben Balk Gábor lövését magam blokkoltam, amivel elszálltak a reményeik – emlékezett vissza, majd elmondta, első hivatalos csapata a Dorottya presszó volt.

Komáromi Árpád szerkeszti az egyetlen olyan internetes portált, a goool.hu-t, amelyen napról napra bárki tájékozódhat az országos kispályás foci legfrissebb híreiről. – 2010 óta működik az oldal, amelyet Göntér Zsolttal karöltve álmodtunk meg, és azért jött létre, hogy magát a kispályás labdarúgást mint jelenséget segítse, hiszen előtte nem volt olyan portál, amely ezzel foglalkozott volna – taglalta Tico, aki hozzátette, az oldal nevében a három o betű a grundon előforduló vicces szójárást követi, ami a háromgólos különbséget jelenti.

Komáromi Árpád „Tico” több egykori legendás Loki-játékossal is együtt focizik kispályán | Fotó: Komáromi Árpád-archív

Vicces emlékek

A lelkes sportolót rengeteg viccesebbnél viccesebb emlék fűzi a mai napig a játékhoz, ezek közül egyet meg is osztott – Egyszer a Loki egykori középpályásával, Ronald Habival egy baráti focira mentem, ahol elsőnek találkoztam Kerekes Zsombival. Ronald már előre tájékoztatta a többieket, hogy szeretek húzogatni, cselezgetni, amit Zsombi azonnal szóvá is tett. Ahogy felmentünk a pályára, már az első párharcnál „Kajlával” találtam szemben magam, és egy finom trükkel próbáltam becsapni, ám ő ezt nem hagyta, és kőkeményen alám rúgott, majd finoman megjegyezte: ,,Kicsi, szóltam, hogy ne húzogass!” – mesélte nevetve Tico, aki elmondta, hogy az edzőként is nagyon szívesen kipróbálná magát.

Vadicska Olivér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában