fotókkal

2021.10.22. 21:05

Debreceni henger a záró harmadban: magabiztos győzelem a Titánok ellen

Két harmadig tartotta a lépést a hazaiakkal a vendéggárda, aztán robbantott a DEAC.

Fotó: Molnár Péter

A Titánok együttesét fogadta a Debreceni Egyetem férfi jégkorongcsapata az Erste Liga legújabb fordulójában pénteken.

A hazaiak számára örömteli fejlemény volt, hogy sérülése után visszatért az egyetemisták kapujába a sokszoros válogatott klasszis kapus, Hetényi Zoltán.

Ellenben hideg zuhanyként értre a cívisvárosiakat a Titánok vezetése, egy szép átadás után Keceli-Mészáros pofozta be a pakkot a debreceni kapuba a harmadik percben. Növelte a tempót a DEAC, de hiába a helyzetek, nem sikerült túljárni Horváth eszén. Hugo Turcotte kiállítása után pár percre állt a játék, majd folytatták a küzdelmet a csapatok. Nyomott a hazai együttes, de vagy az utolsó passzokba csúszott hiba, vagy a vendégek hálóőre volt a helyén. Három perccel a harmad vége előtt emberelőnybe került a DEAC, amit kevesebb mint fél perc alatt gólra váltottak a cívisvárosiak: egy vendégkapu előtti tömegjelenetet követően Dominik Novotny volt eredményes a 18. percben. 1–1. Egy Jordan Klimek-lövés zárta a játékrészt, így döntetlennél vonultak az első pihenőre az alakulatok.

Nem telt el két perc a középső harmadból, és újra a Titánoknál volt az előny: Hetényi hiába védett nagyot, a kipattanót Dolimar végül a kapuba pofozta. 1–2. Szerencsére gyorsan jött az egyenlítés: Rstislav Spirko tört kapura, de lövését még védte Horváth, ám a kipattanót Turcotte bekanalazta a 26. percben. 2–2. Aztán kettős emberelőnybe kerültek Berta Ákosék, ám nem tudtak élni a lehetőséggel, így 2–2-ről várták a harmadik harmadot a csapatok.

Vlagyiszlav Kulesov gondoskodott arról, hogy ne kelljen izgulniuk a debreceni drukkereknek a továbbiakban: előbb egy szép szólót követően volt eredményes, majd egy kapáslövéssel mattolta a tehetetlen Horváthot a 45. minutumban. 4–2. De még nem volt vége: Mazzag Dániel szépen lekészített korongját Berta Ákos bombázta a kapuba. 5–2. Az utolsó percek egyik legnagyobb izgalmát az jelentette, hogy egy vendégtámadás után elmozdult a debreceni kapu, de pár perc reparálás után sikerült visszailleszteni a helyére.

De hogy mégse ez legyen a slusszpoén, arról Hári Norbert gondoskodott egy okos lövéssel, beállítva a 6–2-es végeredményt.

MSZ

A tények

Erste Liga, alapszakasz

DEAC–TITÁNOK 6–2 (1–1, 1–1, 4–0)

Debreceni Jégcsarnok, 350 néző. Vezette: Kincses Gergely, Lövei Patrik.

Gólszerzők: Novotny (18.), Turcotte (26.), Kulesov (42., 45.), Berta (52.), Hári (58.), illetve Keceli-Mészáros (3.), Dolinar (22.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában