Salakmotor

2021.09.16. 14:23

Yasmin, az osztrákok flat track királynője

Családon belüli párbaj is lesz Debrecenben, mivel Yasmin Poppenreiter és Hanson Schruf egy párt alkotnak a civil életben.

A flat track világbajnoki döntő második állomásának a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadion ad otthont szombaton 15 órától. A 9 ország – Franciaország, Csehország, Ausztria, Németország, Nagy-Britannia, Finnország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország – 22 vaspapucsosát felvonultató mezőnyben mindenképpen nagy figyelem összpontosul majd a 93-as rajtszámmal induló versenyzőre, ugyanis női indulót ritkán láthatunk motorversenyeken. Az osztrák Yasmin Poppenreiter a flat track világkupában a top 10 mezőnyéhez tartozott, így nem véletlenül a világbajnoki döntő állandó tagja. A Yassi becenévre hallgató motoros tudását jól ismerik a szurkolók hazájában, ahol már bajnoki sikert ünnepelhetett, illetve Csehországban is számos dobogós eredménnyel zárt.

Yasmin Poppenreiter | Fotó: Facebook / Yasmin Poppenreiter

Versenyeket nyert

Poppenreitert korán beszippantotta a motorsport világa: gyerekkorában krosszozott, majd 10 évesen átnyergelt a supermotósokhoz. Talán törvényszerűnek tekinthető, hogy a flat track kipróbálása sem maradhatott ki az életéből, 2014-ben hivatalos versenyen indult ebben a szakágban. – Az eddigi legnagyobb sikeremnek azt tekintem, hogy tavaly a cseh flat track bajnokságban nyerni tudtam Divisovban – nyilatkozta a Haonnak az osztrák szakírók által csak a flat track királynőjeként emlegetett pilóta. Yasmin elárulta, hogy a debreceni versenyen egy GASGAS MC4502022-vel áll starthoz. – A vébédöntő első fordulója nem jól sikerült, a diedenbergeni ovál egyszerűen nem az én pályám volt. Nagyon bízom benne, hogy Debrecenben kijön a lépés számomra. Azt tűztem ki célul, hogy egy jól sikerült alapszakaszt követően bejussak az utolsó esély (last chance) futamba, s onnan esetleg bemotorozzam magam a döntőbe – taglalta az esélyeit az osztrák hölgy, aki nem titkoltan a jó szereplés mellett szeretne sokat tanulni a hajdúsági erőpróbán. Yasmin arra a kérdésre, hogy idén ki lehet a világbajnok, nem tudott konkrét választ adni. – Nagyon nehéz bárkit is megnevezni, mert sok olyan versenyző van, akinek esélye lehet a végső győzelemre – mondta, s elmesélte azt is, hogy korábban már járt hazánkban, sőt motorozott a vasadi ovál pályán.

Gyerekkorától a motorozásnak él | Fotó: Facebook / Yasmin Poppenreiter

„Házaspárbaj”

Külön érdekességnek számít, hogy Yasmin élete párja az a Hanson Schruf, aki szintén résztvevője a világbajnoki döntőnek, így igazi „házaspárbajnak” is szemtanúi lehetnek mindazok, akik kilátogatnak a szombati viadalra a Perényi Pál Salakmotor Stadionba.

BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában