Futsal

2021.09.30. 13:35

Megyei rangadót rendeznek Debrecenben

Berecz Rafael, a DEAC futsalosa úgy véli, ha a Debreceni Egyetem gárdája jól sáfárkodik a lehetőségeivel, megfoghatja a berettyóújfaluiakat.

Forrás: Derencsényi István

A DEAC szimpatizánsai nem panaszkodhatnak mostanság, hiszen színvonalas bajnokikat láthatnak a DESOK-ban. Elek Gergő legénysége legutóbb a címvédő Haladást látta vendégül, péntek este pedig az előző idényben ezüstérmet szerző Berettyóújfalu vizitál Debrecenben – olvasható a deac.hu-n. Az MVFC eddig szoros meccseket vívott az NB I.-ben, a Nyírgyulajt, az Újpestet és az Aramist minimális különbséggel győzte le, míg a Kecskeméttől 2-1-es vereséget szenvedett. A berettyóújfaluiak egyik gólfelelőse Tóth Attila, aki nyáron távozott a DEAC-tól több szezont követően.

– Nehéz mérkőzésre számítok, de ezzel szerintem nem lepek meg senkit. Nem igazán foglalkozunk a berettyóújfaluiak eddigi eredményeivel, bár azt el kell mondani, hogy idén nagyon sűrű az élvonal mezőnye, így gyakran apróságok döntenek a találkozókon. Tisztában vagyunk Tóth Attila képességeivel, tudjuk, hogy bármilyen helyzetből képest gólt szerezni, de nem készülünk külön rá. A Haladástól ugyan nem sikerült pontot lopnunk, de arra a teljesítményre büszkék lehetünk. Jobb helyzetkihasználással holnap meglepetést okozhatunk, bízom a győzelemben – fogalmazott Berecz Rafael.

Ugyan még csak néhány fordulót rendeztek meg a mostani szezonban, így a tabella aktuális állásából sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de az, hogy a DEAC áll az élen, a szurkolókat büszkeséggel töltheti el.

– Nincsenek titkaink, a kemény munka eredménye az eddigi teljesítményünk. Az előző hetekben többször kötelező győzelmeket arattunk, bár gyakran előfordul, hogy ezek a legnehezebbek. Szerencsére egyik mérkőzésre sem görcsöltünk rá, ez a mentalitás pedig sikerre vezetett – mutatott rá a 22 esztendős futsalos, aki az utóbbi időben több sérüléssel is bajlódott. – Először a combfeszítőizmom szakadt be, ennek köszönhetően a felkészülés során több hetet ki kellett hagynom. Lelkileg megviselt ez az időszak, nehéz volt a srácokat kívülről figyelni. Az első fordulóban a Kecskemét ellen pedig a combom húzódott meg, de szerencsére most már tökéletes állapotban vagyok – zárta mondandóját Berecz Rafael.

Férfi futsal NB I. 6. forduló

DEAC-MVFC Berettyóújfalu

2021. 10. 01. (péntek) 18:30, DESOK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában