Fotókkal

2021.09.15. 11:53

Evezés, pofon parti és szórakozás: tömegeket mozgattak meg Nyíradonyban

Legalább 14 ezer embert ért el a Magyar Rendészeti Sportszövetség a „Mozgásban az erő!” elnevezésű projekttel.

Fotó: Molnár Csilla

A tömegsportrendezvény utolsó állomáshelye a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnok volt, ahol a lakosságot az egészségesebb életre kívánták ösztönözni.

– A Covid miatt több mint egy évig nem tarthattunk nyilvános, nagyszabású eseményt, de immáron 21 tömegsportrendezvényt és hat lakossági fórumot valósítottunk meg 2018 óta az Észak-Alföldi és Közép-Dunántúli régióban. Az volt a cél, hogy a helyi sportszervezetek bevonásával a felnőtt lakosság számára elérhetővé váljon a prevenciót szorgalmazó egészségfejlesztés – mondta Czine-Ilyés Erzsébet, a Magyar Rendészeti Sportszövetség „Mozgásban az erő!” projekjének szakmai vezetője.

Igyekeztek többféle sportágat bevonni a kínálatba. – Az Alföldön vagyunk, ez a domb, ahol a csarnok áll, egy igazi kuriózum, s ezáltal a futóverseny is izgalmasnak bizonyult. Az egyik csapat standjánál evezni lehetett, funkcionális gyakorlatokat végezhettek az arra vállalkozók, míg egy másiknál erőgyakorlat zajlott: a résztvevők kipróbálhatták, ki bírja tovább megtartani az eszközt, ami a rendőrségnél a lövedék ürítésére szolgál. Az ország minden pontjáról érkeztek kick-box és harcművészeti csapatok. Ezen a „pofon party”-n váltott ellenfelekkel küzdöttek a résztvevők órákon keresztül. Mindezek mellett voltak nyílt edzések: hatha jóga, erősítő torna, büntetődobó-verseny. Bemutatkozott a deberceni Békéssy Béla Vívóklub és a nyíradonyi Pale SE is – mondta Balogh József, a Hajdú Rendészeti Sportegyesület ügyvezető elnöke.

Hazai pályán

A nyíradonyi származású Keczán Mariann húsz éve dolgozik a rendőrségen, hetente kétszer tart tornát a női állománynak. Az éves fizikai felmérésben is részt vesz, hiszen sportedző is egyben. – Mindkét fiam indult a futóversenyen, s egyikőjük 3. helyezést ért el a saját korcsoportjában. Én is nagyon szeretek futni, s a rendőrségen belül van egy kis futócsapatunk, akikkel indulunk az Ultrabalaton futóversenyen és utána a Nagyvárad-Debrecen távot váltásban futjuk le. Ezen a rendezvényen erősítő tornát vezényeltem le. Nagy örömmel láttam, hogy a záróprogram Nyíradonyban valósul meg, mert jó érzés volt, hogy hazai pályán tarthatok tornát – mesélte Mariann.

Asztalitenisz, elsősegélynyújtás workshop, a Kisliget Néptáncegyüttes fellépése és tombolasorsolás mellett a gyerekekre is gondoltak, hiszen volt ugrálóvár, arcfestés, és lufibohóc is.

Molnár Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában