befogadták a tagsági kérelmüket

2021.09.29. 10:19

Együttműködik a HTE és a Honvédelmi Sportszövetség

Tagsági és szavazati jog is megilleti őket a lövészetért felelős szakmai tagozatban.

Újabb szakmai együttműködést ütött nyélbe a Hajdúböszörményi Torna Egylet (HTE). Mint az a város hivatalos Facebook-oldalán olvasható, a Honvédelmi Sportszövetség Elnöksége elfogadta benyújtott tagfelvételi kérelmüket, melynek értelmében a Hajdúböszörményi Torna Egylet felvételt nyert a HS tagjainak sorába, és tagsági, valamint szavazati jog gyakorlására lett jogosult a lövészet sportágért felelős szakmai tagozatban.

A Honvédelmi Sportszövetség a sporttal összefüggő közfeladatokat ellátó országos szervezet. A HS egyrészről szabadidős, aktív gyakorlati tevékenységekkel kiegészíti a honvédelmi oktatás és nevelés iskolarendszerű képzését, másrészről lehetőséget biztosít a honvédelem szempontjából értékes képességek, ismeretek és a fizikai felkészültség fejlesztésére.

A Honvédelmi Sportszövetség komplex nevelési programja során kiemelt figyelmet fordít a közösségek építésére, az egészséges életmód hangsúlyozására, az életkori sajátosságokat figyelembe vevő, örömöt és sikerélményt biztosító programokon keresztül. A fiatalok körében olyan testkulturális műveltség kialakítása a cél, amely erősíti a honvédelem szempontjából fontos fizikai képességeket, továbbá hozzájárul az élethosszig tartó sportolás ösztönzéséhez – áll a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában