Labdarúgás

2021.09.03. 07:33

Egy félideig élt a magyar remény

A második játékrész elején három gyors góllal eldöntötte a mérkőzést az angol válogatott.

Folytatódtak a 2022-es katari rendezésű labdarúgó-világbajnokság selejtezői. Az európai selejtező csütörtöki napján a rangadóját Magyarország és Anglia játszotta a Puskás Arénában. Az összecsapás előtt a szigetországiak három forduló után hibátlan teljesítménnyel vezeték az I csoportot, mögöttük a mieink következtek 7 ponttal.

Közepes iramban kezdődött a találkozó, az első lehetőség a kék mezes britek előtt adódott, de Harry Maguire fölé fejelte a balról beérkező szögletet. Sokkal többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, de Szalai Ádámék fegyelmezetten visszazárva nem hagytak sok területet az angoloknak a magyar kapu előtt. A hangulatra nem lehetett semmi panasz, a mérkőzésre egy óriási koreográfiával készülő magyar szurkolók remek atmoszférát teremtettek az összecsapáson. Többször is elveszítette a labdát a saját térfelén a nemzeti tizenegy, egy ilyen alkalom következtében Harry Kane került lövőhelyzetbe a 20. minutumban, de a próbálkozása nem talált kaput.

Bár nem helyeztek igazán nagy nyomást a mieinkre a három oroszlánosok, Szoboszlai Dominikék mégis mélyen a saját térfelükön védekeztek, így az angolok 75 százalékos labdabirtoklási fölényben voltak az első fél órában. Nehezen hozta ki a labdát a saját kapuja elől a hazai csapat, amikor pedig ez mégis sikerült elkapkodták az utolsó passzokat Kleinheisler Lászlóék.

A 39. percben jött az első játékrész legnagyobb magyar lehetősége: Declan Rice rúgta fel Szalai Ádámot 25 méterre az alapvonaltól. A szabadrúgáshoz letett labda mögé Szoboszlai állt, de szabadrúgása elkerülte Jordan Pickford kapuját. Több helyzet már nem akadt a félidőben, így gól nélküli döntetlennél vonultak pihenőre az együttesek.

Egyik szakvezető sem cserélt szünetben, és a játék képe sem változott sokat. Szerencsére Kane ziccere után az eredmény sem, de ehhez Gulácsi Péter rutinja is kellett, aki a végletekig kivárt a csatár lövése előtt, így elakadt benne a labda. Sajnos ami késik nem múlik, egy labdavesztés után Jack Grealish lépett ki a bal oldalon, a centerezését pedig Raheem Sterling belsőzte a magyar kapuba. 0–1.

Innentől kezdve egy más játékra kényszerült Marco Rossi legénysége, hiszen már nem volt értelme tartani az eredményt. Ennek ellenére a britek növelték az előnyüket: gyors egymásutánban előbb Kane, majd Maguire mattolta fejjel Gulácsit, 0–3.

Marco Rossi próbált változtatni eléggé kilátástalan helyzetbe került csapatán, Sallói Dániel személyében újoncot avatott a válogatott, majd nem sokkal később a volt debreceni Varga Kevint is pályára küldte az olasz mester.

A cserék lendítettek is a mieink játékán, ennek ellenére a britek lőttek gólt, és nyertek 4–0-ra, így továbbra is hibátlanok a csoportban.

A mieink az 5. fordulóban Albániában lépnek pályára vasárnap 18 órától.

MSZ

Világbajnoki-selejtezők, 4. forduló, I csoport

MAGYARORSZÁG–ANGLIA 0–4 (0–0)

Budapest, Puskás Aréna. Vezette: Cüneyt Çakir (török)

Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla (Varga K., 70.), Kleinheisler, Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Sallai (Sallói, 66.), Szalai Á. Csere: Bogdán, Dibusz, Botka, Lang, Tamás M., Cseri, Gazdag, Hahn, Nikolics, Sallói, Schön, Varga K., Varga R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Sterling, Mount, Grealish – Kane. Csere: Johnstone, Pope, Alexander-Arnold, Coady, R. James, Mings, Trippier, Bellingham, J. Henderson, Lingard, Bamford, Saka. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Gól: 0–1 Sterling (55.), 0–2 Kane (63.) 0–3 Maguire (68.), 0–4 Rice (86.)

Sárga lap: Bolla (35.), Orbán (58.), Gazdag (89.) illetve Rice (54.), Sterling (56.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában