álmok útján

2021.08.01. 10:13

Lehet-e valaki egyszerre mindenki lelkipásztora, emellett kiváló magasugró?

Arra kerestük a választ, hogy mennyire lehet összeegyeztetni a református hitet a profi sporttal? Kiderítettük!

20210516 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Atlétikai Csapatbajnokság keleti elődöntője az Oláh Gábor utcai Atlétikai Centrumban. képen: Hodossy-Takács Sámuel magasugró

Fotó: Napló-archív

Többszörös korosztályos magyar bajnokként immáron a felnőtt mezőnyben szeretne maradandót alkotni a fiatal debreceni magasugró, Hodossy-Takács Sámuel, aki nemrég elszenvedett sérüléséből (egy óvatlan pillanatban állt be nála egy bokasérülés) lassan-lassan már felépül, ám ezúttal a magánéletére voltunk leginkább kíváncsiak.

Hodossy-Takács Sámuel | Fotó: Napló-archív

Leérettségizett tavaly, most pedig már túl van az első évén a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen, ahol teológia-lelkész szakirányon tanul. – Kifejezetten erre készültem már gyermekkorom óta, nagy álmom, hogy a sport mellett lelkészként tevékenykedhessek a jövőben – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak a magasugró. Az atléta arról is beszélt, hogy a családjában mindenkinek fontos a hit, a Jóistennel való kapcsolat, nála a lelkészi pályához végül a gimnáziumi évei alatt jött meg az utolsó szikra, rájött, hogy nem habozhat, bele kell vágnia. A jövőjével kapcsolatban sem kertelt nekünk Samu: – Számomra sem a hitélet, sem a sport nem előzi meg a másikat, egyenrangú „ellenfelek” az életemben. Szeretném felnőttként is szolgálni Istent, ugyanakkor szeretnék az atlétika területén is maradandó alkotni a felnőttek között. Szerencsére még hosszú az iskola, hiszen hat éves a szak, amire járok, így ha sorra is kerülne az, hogy választanom kell, sok időm van átgondolni a fontossági szempontokat.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában