szép eredmények

2021.08.19. 16:03

Jól ment a debrecenieknek a hétvégi szektorlabdavébé-selejtezőn

Abszolút fölény: az első hat pozícióban cívisvárosi játékos végzett.

Fotó: Futmesa Debrecen Hungary / Facebook

Argentínában lesz jövőre a 12 érintéses szektorlabda-világbajnokság, melyen a magyar válogatott is részt vesz majd. A mieink összetétele négyfelvonásos hazai selejtezősorozat után alakul ki, ennek első állomását rendezték a hétvégén Debrecenben, 13 versenyző részvételével. A négy selejtező három legjobb eredményét számolják el, így alakul ki a nyolcfős válogatott keret, tudatta " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán a Futmesa Debrecen Hungary versenygombfociklub.

A debreceni megmérettetésen – melyen egyben a I. T-Bútor Outlet Kupát is kiosztották – nyolc helyi indult, de érkeztek játékosok Sopronból és Budapestről is. A beszámoló szerint már a csoportmeccsek alatt is óriási volt a küzdelem: a cívisvárosi csapat két ifjúsági indulója is remekül szerepelt, néha megizzasztva a tőlük sokkal előrébb rangsorolt felnőtteket.

A csoportmérkőzések után, a legjobb nyolc között egyenes kieséses szakasz következett, oda-visszavágós lebonyolításban. A döntőbe két debreceni, Kiss Levente és Kovács Nándor került; utóbbi magabiztos játékkal, veretlenül érkezett a fináléba, sőt a csoportküzdelmek alatt le is győzte Kisst. A döntőben azonban „megremegett” a keze, és nyert a rutinos Kiss Levente.

A harmadik helyet kisebb meglepetésre a lebonyolítási feladatokat is ellátó Matkó Péter szerezte meg, ő szintén a helyiek kötelékét erősítette.

A negyedik pozícióban Puskás László végzett, az ötödik Pocsay Sándor, a hatodik pedig Lukács László lett, ők ugyancsak valamennyien debreceniek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában