Labdarúgás

2021.08.07. 12:39

A Honvédtól érkezik a DEAC új futballistája

Csányi Ádám életében több szempontból is új fejezet kezdődik.

Forrás: deac.hu

Csányi Ádám személyében 19 éves tehetséggel bővült a Debreceni Egyetem labdarúgócsapatának kerete. A játékos az előző négy esztendőben a Honvédnál pallérozódott, ahol a legutóbbi szezonban a kispestiek második együttesében tizenegy NB III.-as bajnokin jutott szóhoz – írja a deac.hu.

A labdarúgó számára a beilleszkedés könnyen ment, így nem meglepő, hogy már barátokkal gazdagodott a DEAC-ban. – Szerencsére nekem és a srácoknak hasonló a mentalitásunk és a viselkedésünk, és ez megkönnyítette a dolgomat. Az szintén nem elhanyagolható, hogy amikor megérkeztem, mindenki nagyon pozitívan és kedvesen fogadott. A pályán mostanában bal oldali védőként szoktam szóhoz jutni.

„Ezen a poszton kamatoztathatom a gyorsaságomat, illetve a veszélyes beadásaimból szintén profitálhatunk.”

Korábban egyébként játszottam centerként, az ék mögötti középpályásként vagy szélső támadóként is. Bízom benne, hogy minél több mérkőzésen megkapom a bizalmat a vezetőedzőtől, amit jó játékkal és gólpasszokkal kívánok meghálálni – mutatott rá Csányi.

A DEAC-nál a labdarúgók zöme a sport mellett a tanulásra ugyancsak időt szakít. Ez Csányi Ádámra is igaz lesz, ugyanis szeptemberben kezdi meg a tanulmányait a Debreceni Egyetemen. – A gazdálkodási és menedzsment szakra fogok járni. Fontosnak tartom a diploma megszerzését, hiszen ezzel a futball utáni életemet alapozhatom meg. Persze a labdarúgás lesz az első a rangsoromban, de egy sajnálatos sérülés bármikor történhet, emiatt is fontos több lábon állni – zárta mondandóját a futballista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában