Hoki

2021.06.25. 09:53

Eligazol Jakub Izacky

A DEAC cseh jégkorongozója ősztől már csak ellenfélként játszik Debrecenben.

Forrás: deac.hu

A jó kedélyű cseh fiatalember a 2018-19-es szezonban igazolt Debrecenbe, és már az első szezonjában letette a névjegyét, hiszen csapata legponterősebb játékosa lett – olvasható a deac.hu-n. A nem mindennapi produkciót aztán a következő idényben is megismételte. A tavalyi pontvadászatban honfitársa, Dalecky „elorozta” tőle a házi gólkirályi címet, de így is a harmadik helyen végzett.

Jakub Izacky egyik formálója volt a DEAC védjegyévé vált agresszív, rohanós játékstílusnak, ami számos alkalommal őrölte fel az ellenfelek védekezését.

Mivel nagyjából ugyanazt az iskolát járták ki, kiváló partnere volt a Csehországból érkezett játékostársaknak, az ilyen esetekre mondják azt, hogy szavak nélkül is megértették egymást. A vetélytársak erős emberei gyakran próbálták megállítani Izacky rohanását, de általában kevés sikerrel jártak, Izackytól nem volt idegen a testjáték és bátorságért sem kellett a szomszédba mennie.

Három sikeres idényben volt a DEAC húzóembere, ősztől azonban már ellenfélként találkozik a debreceniekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában