Labdarúgás

2021.06.30. 20:39

Büszke a pályafutására Rezes László, aki végleg szögre akasztotta a focicsukát

Ennek ellenére a visszavonult Rezes László úgy érzi, talán még többet kihozhatott volna a karrierjéből.

Siófok 20121007 Labdarúgás 2012 ősz NBI NB1 OTP Bank Liga Siófok Debrecen DVSC Rezes László Fotó: Havran Zoltán Nemzeti Sport 

Fotó: Havrán Zoltán / Nemzeti Sport

Szögre akasztotta a futballcsukát Rezes László. A DVSC-ben nevelkedett középpályás 2006-ban debütált az NB I.-ben piros-fehérben, egy-egy kecskeméti és budapesti (Vasas) kitérőt leszámítva 2014-ig volt a Loki játékosa, mellyel többek között bajnokságokat, kupákat nyert, és a nemzetközi porondon is szerepelt. A most 33 esztendős játékost sokan az utóbbi évtizedek egyik olyan debreceni tehetségének tartották, aki a klubsikerek ellenére talán még többet kihozhatott volna a pályafutásából. A Hajdú-bihari Napló erről is érdeklődött a most már csak egykori futballistánál.

„Azért hagytam abba, mert nem szerettem volna még több időt elvenni a családomtól”

– adott magyarázatot a visszavonulásra Rezes. – Lassan 30 éve az életem része a futball, mostantól csak a szeretteimre szeretnék koncentrálni. Magyar szinten majdnem mindent elértem, ötszörös bajnok, háromszoros kupagyőztes, Szuperkupa-, Ligakupa-győztes vagyok, játszottam BL-selejtezőn, EL-csoportkörben – ezekre büszke vagyok. Örülök, hogy ennyit kihoztam a pályafutásomból, de azért ott motoszkál bennem a kisördög, hogy talán ennél is több volt benne. A felnőtt válogatottság vagy a külföldi szereplés nem adatott meg, de nem hibáztatok senkit amiért ezek kimaradtak – szögezte le a krisztusi korba lépett sportoló.

Rezes egy-egy kecskeméti és budapesti kitérőt követően 2014-ben Nyíregyházára igazolt, ahol hat idényt húzott le, túlnyomórészt a szabolcsi gárda kulcsjátékosaként, majd 2020 telén visszatért a cívisvárosba, de ezúttal már a DEAC-ba.

Rezes László a Loki fehér mezében | Fotó: Havrán Zoltán / Nemzeti Sport

– A kecskeméti időszak tanulópénz volt, a Vasasnál remek fél szezonom volt, mely után Kondás Elemér visszarendelt a Lokihoz. De egyáltalán nem bántam meg, hiszen akkor nyertük meg veretlenül a bajnokságot, tehát jó döntést hoztam azzal, hogy visszatértem Debrecenbe.

„Egy idő elteltével viszont úgy éreztem, szükségem van a környezetváltozásra, így elfogadtam a Nyíregyháza ajánlatát.”

– A Szparinál jól is indult a szezonom, a téli időszakban igazoltam oda, meghatározó játékos voltam, kivettem a részem a feljutásból. Az NB I.-et is jó formában kezdtem, ám a Videoton elleni, a negyedik fordulóban lejátszott hazai bajnoki utolsó perceiben keresztszalag–szakadást szenvedtem. A hosszú kihagyást követően nem sikerült igazán visszarázódnom a játékba, utána már kevesebbszer tudtam úgy teljesíteni, ahogy azt magamtól elvártam volna – ismerte el Rezes, aki MLSZ Grassrots C-licences papírral rendelkezik, de rövid távú céljai között nem szerepel sem az edzősködés, sem az, hogy alacsonyabb osztályban folytassa a futballt.

Mivel a középpályás két debreceni és egy nyíregyházi csapatban is futballozott, adja magát a kérdés, a szívében milyen helyet foglalnak el a klubok?

– Loki, Szpari, DEAC a sorrend. DVSC-nevelés vagyok, mindig is fontos volt és lesz számomra a piros-fehér klub. Természetesen követem a szereplést, és nagyon örülök, hogy bajnokként jutott vissza a Loki az NB I.-be. Remélem ismét egy hosszú élvonalbeli szereplés veszi kezdetét, mert a Debrecennek a legjobbak között a helye. Nyíregyházán is szép időszakot töltöttem, a DEAC-nál pedig nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk megkapaszkodni a második vonalban.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában