Kézilabda

2021.06.16. 17:14

Az élvonalból érkezik a DEAC új igazolása

Balázs Sándor 202 NB I.-es mérkőzéssel a háta mögött igazol a debreceni kézilabdacsapathoz.

Forrás: deac.hu

Már a következő szezon keretének kialakításán dolgozik a DEAC kézilabda-szakosztálya. Az első igazolás Balázs Sándor, aki az elmúlt négy idényben Komlón játszott – írja a deac.hu. A 30. életévét jövő hónapban betöltő átlövő Debrecenben született, és a DKSE-ben kezdett kézilabdázni. Mindössze 18 éves volt, amikor az akkor élvonalba jutott cívisvárosi klubnál bemutatkozott a felnőttcsapatban, a szezon során 22 mérkőzésen kapott lehetőséget.

A DKSE a következő egy évet a másodosztályban töltötte, majd a bajnokság végén bejelentették a klub megszűnését. A játékos ekkor Balmazújvárosba igazolt, három évvel később a csapattal feljutott az NB I.-be, ahol szintén meghatározó játékosnak számított. Bár 2017-ben a Hajdú-Bihar megyei gárda kiesett, Balázs Sándor maradt az élvonalban, ugyanis leigazolta a Komló.

A négy szezon alatt végig alapember volt, az utolsó évben csapatkapitánynak is megválasztották.

– Bár csodálatos éveket töltöttem Komlón, de eljött az idő, hogy hazatérjek – kezdte az új igazolás. – Ahogy a szólás is tartja: mindenhol jó, de a legjobb otthon. Lehetett volna még előttem pár NB I-es év, de most már a DEAC is olyan szintet képvisel, hogy szívesen játszom itt, nem mellesleg a klubnál van egy biztató jövőkép, amelynek szeretnék részese lenni. Nemcsak a kézilabdacsapat, hanem az egész egyesület struktúrája nagyon tetszik.

„Sok elsőosztályú együttese van a klubnak, az irányelv az, hogy fiatalokra, hazai nevelésű játékosokra építenek, akik valamilyen formában kötődnek Debrecenhez, vagy a megyéhez.”

Ez mind olyan szempont, ami miatt úgy éreztem, jó lesz hazajönni és ehhez az egyesülethez tartozik – fogalmazott Balázs Sándor.

Mint mondta, ismerős közegbe fog kerülni, hiszen egykori gyerekkori barátaival, csapattársaival játszhat majd együtt. – István Petivel például nagyon sok mindent átéltünk a hat év alatt, amíg Balmazújvárosban játszottunk. Mórucz Ádámmal már általános iskolában osztálytársak voltunk, majd a gimnáziumban együtt kezdtünk kézilabdázni. Mándi Norbival is jóban vagyok, hiszen az öccsével egy bölcsődébe, majd óvodába és iskolába jártunk, de a csapat többi tagjával is sokszor összehozott valahol az élet, így mondhatni baráti társaság vár rám.

Balázs Sándor és Bíró Imre (Fotó: deac.hu)

Balázs Sándor jó szívvel emlékszik vissza a baranyaiaknál töltött időszakra. – Szép emlékként tekintek az elmúlt évekre, szerettem ott játszani. Egy kisváros, de a csarnokban mindig hatalmas volt a hangulat. A csapat is jól szerepelt, végig a középmezőnyben voltunk, az első évben ötödikek lettünk, indulhattunk az EHF-kupában, ott sajnos az első körben kiestünk rosszabb gólkülönbséggel a görögök ellen. Megnyertük a Ligakupát, legutóbb ebben a sorozatban a második helyen végzetünk, szóval eseménydús négy év volt.

Kiemelte, szerették volna maradásra bírni, de eldöntette, inkább hazatér.

– Párommal, aki balmazújvárosi, együtt voltunk ott, és már őt is várta haza a család. Emocionális döntés is volt, hiszen sokat kaptam Debrecentől, a sportiskolától, a DKSE-től, ahol először játszottam az NB I.-ben, és ugyan rögtön kiestünk, de nekünk fiataloknak jó volt, hogy felkerültünk egy felnőttközegbe, szem előtt voltunk, sokat tanultunk, fejlődtünk, tapasztalatot szereztünk. Úgy érzem, most többet vissza tudok adni a városnak, mintha évekkel később jövök haza.”

Bíró Imre a DEAC kézilabdacsapatának szakosztályvezetője és edzője szerint Balázs Sándor rutinja sokat segíthet majd. – Harcos, küzdő szellemű játékos, bármelyik poszton – főleg a belső területeken – lehet rá számítani. Mindig is nagy küzdő volt, a csapatunk arculatába beleillik a személyisége. Támadásban igazi jolly joker, mert tud mind a két átlövő poszton játszani. Az NB I-es tapasztalata nagy segítség lesz számunkra – fogalmazott Bíró Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában