Tenisz

2021.05.14. 10:21

Remek formában vannak a debreceni teniszezők

Egyértelmű céljuk a feljutás.

Forrás: deac.hu

Javában játssza a bajnoki mérkőzéseket a DEAC férfi teniszcsapata, amely a DSC-vel összefogva indult idén az országos másod- és harmadosztályban. Sok év után tavaly ősszel érett meg a gondolat, hogy a város két felsőbb osztályokban szereplő teniszcsapata egyesítse erejét és lehetőségeit. A cél, hogy minden osztályban legyen debreceni gárda, így biztosítson fejlődést a város fiataljainak, szereplési lehetőséget az egyetemistáknak, illetve a rutinosabb játékosoknak – olvasható a deac.hu-n.

A tervet felkarolta a Debreceni Sportcentrum is. Az elképzelés azonban, hogy a két egyesület közösen az első- és a másodosztályba nevezzen, adminisztratív okokból meghiúsult. Ezért a csapat a másod- és harmadosztályban kezdte meg a szereplést, ahonnan a cél egyértelműen a feljutás. A bajnokságban három forduló már lezajlott. A másodosztályban a Jászapáti, az Eger és a Fót ellen diadalmaskodott a DEAC-DSC, míg eggyel lentebb a Nyíregyházát, a Tiszaújvárost és a Gyöngyöst sikerült legyőzniük. Hétvégén újabb találkozók várnak a teniszezőkre, szombaton a Göd csapata látogat Debrecenbe, majd vasárnap Budapesten a Ganz ellen lépnek pályára az OB II.-ben. A harmadosztályú csapat vasárnap a Rudabányát látja vendégül a Dóczy utcai Sportcampuson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában