Van esély

2021.05.19. 11:16

Elérhető az NB I. a DEAC női röplabdázóinak

Kuszkó Zsolt szerint ez viszont nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Forrás: deac.hu

Felemás szezont zártak a DEAC női röplabdázói. Az alapszakaszban a BVSC és az NB I.-be kerülő Kispest mögött a harmadik pozícióban zártak, így a feljutásról szőtt álmok szertefoszlottak. Ezt követően Kuszkó Zsolt tanítványai az alsóházban imponáló mérleggel (kilenc győzelem mellett csak egy vereség csúszott be) végeztek az első helyen – olvasható a deac.hu-n.

– A kispestiek elleni hazai meccsen bebizonyítottuk, hogy nem volt irreális elvárás az osztályváltás – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – Ezen a rangadón már 2:0-ra is vezettünk, aztán jött egy törés a játékunkban. Gyakran előfordult, hogy egy mérkőzésen belül is eléggé hullámzóan röplabdáztunk. Ha egy-két megoldásunk nem sikerült, elszállt a hitünk, ami nem igazán fér bele. Sajnos a kulcsembereink sem tudtak hétről hétre egyenletesen jó teljesítménnyel előrukkolni. Ebből kiindulva mentális téren kellene magasabb szintre kerülnünk. Az alsóházban a miskolci vereségünk jelentette a holtpontot, de szerencsére felálltunk a padlóról.

„A következő idényben annak örülnék, ha a feljutáshoz szükséges egyenletes produkció jellemezne bennünket, ehhez pedig az edzéseken nagyobb elszántságra lesz szükség, amit nekem is jobban meg kell követelnem.”

Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, mivel nem vagyunk profi csapat, de így jobb eséllyel pályáznánk az NB I.-re, amit nem tartok elérhetetlennek – mutatott rá Kuszkó Zsolt.

Az már korábban biztossá vált, hogy a csapat egyik húzóembere, Schwegler Gerda a civil életére összpontosít, emiatt rá már nem számíthat a tréner. – Gerdire bátran lehetett építeni, sajnálom, hogy így alakult, ám elfogadom a döntését. Egyébként már ebben a szezonban is kérdéses volt a szereplése, ám végül segített nekünk, aminek nagyon örültem. A távozása miatt nem zárható ki, hogy liberó érkezik hozzánk a nyáron. Lehetnek még további változások a keretben, de erről még konkrétumokat ebben a pillanatban nem tudok mondani. Szerencsére az utánpótlásunkban akadnak tehetségek, akik kitartó munkával a felnőtt csapatba is beverekedhetik magukat – hangsúlyozta Kuszkó Zsolt.

A lányok még nem pihenhetnek, hiszen a MEFOB-on a TFSE együttesével csapnak össze hamarosan. Az új idényre a tervek szerint augusztus első felében kezdődik a felkészülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában