Mindent bele!

2021.04.30. 12:11

Parázs meccsek várnak a hétvégén a debreceniekre

Komoly tétekért is folynak majd a küzdelmek.

Forrás: deac.hu

Izgalmas hétvége vár a DEAC sportolóira. Az elődöntőben játszanak a Debreceni Egyetem kosarasai, az út a Szolnokon keresztül vezet a fináléba. A labdarúgók és a férfi futsalosok Szombathelyre, a kézilabdázók Ózdra látogatnak. A női futsalosok a döntő harmadik mérkőzésére készülnek. A rögbi- és a floorballcsapat pedig hazai környezetben lép pályára – írja a deac.hu.

Kosárlabda – harc a döntőért

Fantasztikus eredményeket ért el az utóbbi napokban az egyetem kosárlabdacsapata, hiszen összesítésben 2-0-s hátrányban volt az NB I/A bajnokság negyeddöntőjében az Alba Fehérvárral szemben, ám megnyert zsinórban három mérkőzést, aminek köszönhetően bejutott a legjobb négy közé. A DEAC játékosainak nem sok idejük marad a regenerálódásra, hiszen szombaton a Szolnoki Olajbányász ellen játszanak elődöntőt a Tiszaligetben. A párharc ezúttal is három nyert meccsig tart.

Labdarúgás – hosszú út előtt állnak

Csütörtök délután magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a DEAC labdarúgócsapata a Kaposvár felett az NB II-es bajnokságban, amely lassan a végéhez közeledik. A hajdúságiak ugyan már búcsúztak a másodosztálytól, de a hátralévő meccseket szeretnék becsülettel végig küzdeni. Ennek jele, hogy az elmúlt két találkozón négy ponttal gazdagodtak. A következő mérkőzésen a Haladással találkoznak Szombathelyen vasárnap 17 órakor.

Futsal – két fontos meccs jön

Négy nap alatt két nagyon nehéz mérkőzést játszik a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata az NB I. felsőházában. Először pénteken fél hétkor az éllovas Haladás otthonában lépnek pályára Elek Gergő tanítványai, majd hétfő este 18:30-kor a másik bajnokesélyes MVFC Berettyóújfalut fogadják a DESOK-ban.

A lányok számára hatalmas a tét, hiszen a bajnoki címért zajlik a küzdelem a Tolna-Mözs ellen.

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 1-1. Szombaton 17 órakor a DESOK-ban rendezik a harmadik találkozót, amelyen Üveges Katalinék arra készülnek, hogy előnyt szerezzenek a döntőben.

Sokat meríthetünk a második találkozón aratott sikerből – mutatott rá Quirikó Vivien. – A Tolna otthonában több helyzetet dolgoztunk ki, igaz, a befejezéseknél picit pontosabbak lehettünk volna. Emellett védekezésben kellő határozottsággal tettük a dolgunkat. Azokra a játékelemekre kell építenünk szombaton, amik ültek az előző hétvégén. Az első találkozóra picit rágörcsöltünk, szerencsére a második összecsapáson a hozzáállás szempontjából is komoly változást tapasztaltunk. Ezt a mentalitást kell átmentenünk a következő ütközetekre. Eddig a finálé mindkét összecsapásán egy gól döntött, most is arra lehet számítani, hogy apróságok befolyásolhatják a végeredményt – hangsúlyozta a csapat másodedzője.

Kézilabda – idegenben folytathatják a pontgyűjtést

Továbbra is remek formában vannak a DEAC kézilabdázói, akik zsinórban öt mérkőzést nyertek meg az elmúlt hetekben. Ez a jó sorozat folytatódhat, ha a pénteken 19 órakor Ózdon rendezendő bajnoki találkozón legyőzik a hazai csapatot.

Floorball – itthon lépnek parkettre

A Debreceni Egyetem floorballosai vasárnap délben az Ares HC együttesét fogadják. Az összecsapást 12 órától rendezik a Kecskeméti János Sportcsarnokban.

Rögbi – kivetítőn a meccs

A DEAC rögbicsapata vasárnap 15 órakor a Kecskemét együttesét látja vendégül az élvonalbeli bajnokságban. A találkozót a Böszörményi úti campus füves pályáján rendezik és zárt kapus lesz, de a Teniszke kivetítőjén élőben lehet majd követni az eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában