labdarúgás

2021.04.11. 14:43

DVSC: az első helybe került a végén kapott gól – fotókkal és videóval

Egy pontot szerzett a Debrecen, miután vasárnap a Nagyerdei Stadionban 1-1-et játszott a nyíregyházi Spartacus ellen.

Fotó: Kovács Péter

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójának nyitómeccsén a Debreceni VSC a Nyíregyháza Spartacust fogadta a Nagyerdei Stadionban, vasárnap 12 óra 15 perctől. A csapatokat napsütéses, 17 Celsius-fokos – ahogy mondani szokás – kiváló futballidő várta.

A Loki előnye a hétközi Dorog ellen elszenvedett vereséget követően egy pontra csökkent a Vasas előtt, így a presztízsen kívül a bajnoki címért folytatott harc miatt is nagyon fontos volt ez a találkozó. Ennek megfelelően nagy iramban kezdtek a csapatok, az első 10 percben a nyíregyi kapusnak, Fejérnek, illetve Grófnak is bravúrokat kellett bemutatnia ahhoz, hogy 0–0 maradjon az állás. Többnyire a DVSC-nél volt a labda, dominálták a játékot a hazaiak, viszont a szabolcsiak veszélyesen kontráztak.

A cívis gárda már egészen magasan letámadta a vendégeket, a Szparinak sokszor már a saját tizenhatosánál is meggyűlt a baja a labdakihozatallal. Amikor ki tudtak szabadulni a nyíregyháziak, akkor lendületes akciókat vezettek, de komolyabb lehetőségek inkább pontrúgásból alakultak ki előttük. Az egyre erősödő vasutas nyomásnak a 39. percben lett meg az eredménye, a jobb szélről Bódi tökéletesen tálalt a hosszún érkező Korhut elé, aki közelről a kapuba fejelt.

A szünetet követően továbbra is sokat birtokolta a labdát a DVSC, ha vendégekhez került a játékszer Dzsudzsákék azonnal visszatámadtak és a lehető legrövidebb idő alatt visszaszerezték azt. A Szpari vezetőedzője, Gálhidi György – teljesen jogosan – azt kérte övéitől, hogy magasabban támadják le a hazaiakat, mert a Loki teljesen nyugodtan adogathatott a saját térfelén. Ennek következtében kicsit meg is élénkült a találkozó, hiszen nagyobb terület nyílt a vendégek mögött amit próbált bejátszani a debreceni együttes. Az bajnoki végéhez közeledve a vendégek az utolsó erejüket összeszedve hajtottak az egyenlítésért. Már a hosszabbításban jártunk, amikor a Nyíregyháza végzett le bal oldalról egy szabadrúgást, a beadásra kimozduló Gróf azonban a labda helyett Farkast találta el. A játékvezető által megítélt büntetőt Gresó értékesítette, így ismét 1–1-re végződött a keleti derbi.

FRISSÍTÉS: A 17 órától kezdődő Vasas–Ajka találkozón az angyalföldiek nyertek 2–1-re, ezzel egy ponttal megelőzték a Lokit a tabellán.

Bakos Attila

Merkantil Bank Liga, 32. forduló

DVSC-Nyíregyháza 1-1 (1-0)

Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács J. Zoltán.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Kinyik, Pávkovics, Korhut – Haris, Dzsudzsák – Pintér (Bényei Á., 85.), Ugrai (Bárány, 63.), Bódi – Szécsi (Sós, 89.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Nyíregyháza: Fejér – Jánvári (Svedjuk, 46.), Fodor F., Papucsek, Szabó B. (Kalocsai, 65.), Márkus (Farkas, 84.), Hamed (Györgyi, 77.), Paku, Szokol, Gresó, Hornyák (Zamostny, 65). Edző: Gálhidi György.

Gól: Korhut (39.), illetve Gresó (93., 11-esből).

Sárga lap: Bévárdi (90.), Gróf (91.), Dzsudzsák (94.), illetve Gresó (24.), Fodor F. (67.), Papucsek (76.).

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Rendkívüli módon el vagyunk keseredve, hiszen végig uraltuk a játékot. Rászolgáltunk volna a győzelemre, azért magunkat okolhatjuk, hogy a második félidőben nem tudtuk lezárni a találkozót.

Gálhidi György: Jó iramú, színvonalas mérkőzés volt. A Debrecen többet birtokolta a labdát, de a kontráink veszélyesek voltak. Összességében nem vagyok elégedetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában