röplabda

2021.03.13. 20:21

Újabb szép DSZC-Eötvös DSE Derecske győzelem született – videóval

Az alapszakaszt a negyedik helyen zárta a csapat, így a 4-7. helyekért játszik tovább.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE Derecske-archív

A rájátszásban – a csapat beszámolója szerint – az első ellenfelük ugyanaz a Jászberényi Röplabda Club volt, amely tavaly még extraligában szerepelt, és amelyet az NB I. első fordulójában 0:1-ről 3:1-re fordítva győztek le a hajdúságiak. Azóta már Jászberényben is diadalmaskodtak Vaida Beátáék, így bizakodva várhatták a derecskei szimpatizánsok a mai találkozót.

A mérkőzés elején egymás hibáiból szereztek pontokat az ellenfelek, de aztán Takács D. Orsolya nyitásainak, ötletes és változatos labdaelosztásainak, valamint játékostársai eredményes támadójátékának köszönhetően egyre nagyobb előnyre tett szert az Eötvös DSE. 23:12-nél Victoria P. Young elemi erejű centertámadása juttatta szettlabdához a hazaiakat, amelyet ugyan csak 5 labdamenet után sikerült Fehér Anna Ditta centertámadásával megnyerni, de így is nagy volt a két csapat közötti különbség.

A második játszmában Vaida Beáta eredményes nyitásaival hamar megnyugtató előnyt szereztek a hajdúságiak. Időkérésekkel és cserékkel is próbálkozott Deme Gábor, a Jászberény vezetőedzője, de a játék képe nem változott, végig dominált a DSZC-Eötvös DSE Derecske.

A harmadik szettben 4:3-ig volt szoros az állás, aztán ismét a hazaiak vették át az irányítást, és nagy különbséggel győztek.

Végül úgy nyertek játszmavesztés nélkül Papp Csengéék, hogy az Eötvös DSE minden játékosa szereplési lehetőséget kapott.

Az NB I.-es felnőtt csapat legközelebb március 20-án (szombaton) 15 órától a Budaörsöt fogadja Derecskén zárt kapus mérkőzésen.

DSZC-Eötvös DSE Derecske – Jászberényi Röplabda Club 3:0 (16, 11, 11)

DSZC-Eötvös DSE Derecske: Vaida Beáta, Takács D Orsolya, Máté Gréta, Fehér Anna Ditta, Tóth Kinga, Victoria P. Young. Csere: Fehérvári Vivien (liberó), Papp Csenge (libero), Béni Kitti, Korompay Zsuzsanna, Pálfi Kitti. Edző: Szombathy András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában