Jégkorong

2021.03.27. 15:21

Még bánkódnak a vereségen a debreceni hokisok

Berta Ákos csapatkapitány összegezte a hullámzóra sikeredett idényt.

20190912 Debrecen Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló DEAC hokis sajtótájékoztató az Erste Liga rajtja előtt. képen: Berta Ákos DEAC csapatkapitány

Fotó: Napló-archív

Amint arról beszámoltunk, vereséget szenvedett a DEAC az Erste Liga elődöntőjének hatodik mérkőzésén, az ellenfél Brassó 5-3-as győzelmet aratva jutott be a döntőbe.

A debreceni gárda csapatkapitánya, Berta Ákos reagált a klubhonlapnak az elődöntővel, a rájátszás alakulásával és a további feladatokkal kapcsolatos kérdésekre. – Pontosan úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan elterveztük. Azután a 3. harmadban kicsit „túlakartuk” magunkat, a brassóiak okosabban játszottak és még a szerencsével sem álltak hadilábon. Nagyon bosszantó volt ez a vereség, főként azért, mert ezzel vége lett az Erste Liga-szezonunknak. Most még bánkódunk egy kicsit, aztán felemeljük a fejünket és megyünk tovább – fogalmazott Berta Ákos.

– Úgy vélem, hogy az idényünk eléggé hullámzóra sikeredett. Volt egy nagyon jó periódusunk, amikor bebiztosítottuk a helyünket a tabella első felében, majd visszavettünk egy kicsit. Ezt a többiek meg is bosszulták a mérkőzéseken, gondolok itt a januári negatív szériánkra. Szerencsére a playoff előtt időben ébredtünk fel, nagyon jól érkeztünk meg a rájátszásra, az újpestiek ellen az egész csapat remekül teljesített. A Brassó ellen is jól kezdtünk, kétszer nyertünk idegenben és többször vezettünk azokon a meccseken is, melyeket aztán elveszítettünk. A csapat nagyot küzdött, de talán egy kicsivel okosabban kellett volna hokizni. A folytatásról jelenleg még keveset tudunk, az bizonyos, hogy lesz Magyar Kupa, és mi is ott leszünk. Szeretnénk itt is öregbíteni Debrecen és a DEAC jó hírnevét, remélem, hogy ezekbe a találkozókba is mellszélességgel beállnak a srácok, és sikerül jó eredményeket produkálni – zárta sorait a csapatkapitány.

A borítóképen: Berta Ákos, a DEAC csapatkapitánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában