már most meglehet a döntő

2021.03.25. 18:58

DEAC: nagy tétje van a női futsalosok hétvégi meccsének

Fülöp Diána szerint a Debreceni Egyetem csapata a lélektani fórból is profitálhat.

Debrecen, 2021.03.20. DEAC – Budaörs női nb-1-es futsal mérkőzés a DESOK csarnokban 2021.03.20.-án Debrecenben. Fotó: DEAC/Derencsényi István

Fotó: deac.hu / Derencsényi István

A DEAC női futsalosai a Budaörs elleni 4-0-s győzelemmel megtették az első lépést a bajnoki cím felé. Üveges Katalin és Quirikó Vivien tanítványai szombaton 15.30-tól a Pest megyei rivális otthonában biztosíthatják be a helyüket a fináléban. A jelek szerint az újonc pályája fekszik a Debrecennek, ugyanis az alapszakaszban 4-1-re és 4-0-ra diadalmaskodtak a budaörsi csarnokban – mutat rá a deac.hu.

„A múlt heti eredménynek köszönhetően a lélektani előny nálunk van, ezt pedig ki kell használnunk”

– szögezte le Fülöp Diána a klubhonlapnak adott nyilatkozatában. „A budaörsiek az első mérkőzésen olyan malőröket követtek el, amiket szerintem nem akarnak megismételni. Abban is biztos vagyok, hogy nem feltartott kézzel lépnek pályára, ennek ellenére nyerni akarunk. Jó lenne, ha már a hétvégén lezárnánk a párharcot, hiszen ebben az esetben több időnk jutna felkészülni a döntőre. A jelek szerint kisebb sérülése után Krascsenics Csilla is bevethető állapotban lesz, ami ugyancsak növeli az esélyeinket” – hangsúlyozta a rutinos futsalos.

Fülöp Diána az odavágón aratott fölényes sikerből góllal és gólpasszal vette ki a részét, ennek ellenére azért maradt benne némi hiányérzet.

„Nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményemmel, ugyanis néhány szituációban bosszantó hibát vétettem. Természetesen annak örülök, hogy bevettem az ellenfél kapuját. Nekem egyébként nem a gólszerzés a legfontosabb feladatom, hanem az, hogy kiszolgáljam a társaimat” – fogalmazott a játékos, aki ebben a bajnoki idényben már hatszor köszönt be.

A másik ágon kisebb meglepetés történt, hiszen a Tolna idegenben fektette két vállra a TFSE-t (1-2). A cívisvárosi lányok fél szemmel ezt az ütközetet is nyomon követik.

„Valóban borult a papírforma, így nem zárom ki, hogy három találkozó után dől el a továbbjutás kérdése. A fővárosi gárda elég hullámzó teljesítményt nyújt a szezon során, nem igazán tudjuk, hogy mi lehet ennek az oka. A tolnaiak néhány hete kisebb gödörbe kerültek, de úgy tűnik, ebből sikerült kimászniuk” – zárta mondandóját Fülöp Diána.

Női futsal NB I., helyosztók az 1-4.helyért, 2. forduló

2021. 03. 27. (szombat) 15:30, Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand – zárt kapuk mögött

Budaörs Futsal-DEAC

A párharc az egyik csapat második győzelméig tart. Az első mérkőzést a DEAC 4-0-ra nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában