Ökölvívás

2021.02.02. 13:49

Újra ringbe szálltak a DVSC bunyósai

Fiatal öklözőink túl vannak a 2021-es év első jelentősebb megmérettetésén.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a XIXO Kupát, az új esztendő első fontosabb ökölvívó eseményét Szikszó városában. A megmérettetésen részt vett a DVSC bokszklub kilenc sportolója is. A szakmai stáb ez alkalommal felmérhette, hol tartanak a bokszolók a felkészülésben. A fiatalabbakra olyan utánpótlás-viadalok várnak, mint az Énekes-emlékverseny vagy a diákolimpia, a felnőttek számára pedig az a cél, hogy remekeljenek a Bocskai-emlékversenyen – derül ki dvscboxing.hu Haonnak eljuttatott hírleveléből.

Szabó Titusz edző külön-külön is értékelte a DVSC eredményeit a Borsod megyei verseny után. – Lakatos Gergő az első napon nagyon szépen teljesített, ám vasárnap már kevésbé tudta önmagát hozni, így felemás eredményt ért el. Szabó Sándor okosan bunyózva hozott szép sikert. Lakatos Kevin esete viszont külön érdekes volt: kipróbáltuk, hogy mire jut, ha kényszerből – mivel kevesen voltak a súlycsoportjában – 81 kilóból felvisszük 91-be, ráadásul a korábbi magyar bajnok ellen. Állta a sarat, jól bokszolt, és amellett, hogy saját magára is tudott vigyázni, a harmadik menetben technikai KO-val megnyerte a végig harcos összecsapást. Kevin esetében fontosak a mérkőzések, hiszen juniorként, majd immár ifiként kevés igazi ellenfele van Magyarországon. Előfordul, hogy ki sem állnak ellene, vagy az első menetben befejezi a meccseit. Nagy reménysége ő a hazai ökölvívósportnak, aki nemcsak erejét tekintve, de kivételes ritmusérzéke és előrelátása miatt is eredményes bokszolóvá válhat, természetesen sok-sok munkával – összegezte a tréner. Hozzátette, kiválóan megmutatkozott, ki mit tett le az asztalra az elmúlt hetekben a tréningeken. Akik komolyan vették az edzéseket, rendre jól szerepeltek. Akik gyengébb teljesítményt mutattak, bár a tehetség bennük is megvan, nyilvánvalóvá tették, hogy miben kell még javulniuk. – Az látszott, hogy a korosztályos versenyeken az egyik legerősebb csapat a miénk, igen tehetséges srácaink vannak, de azért tenni is kell, hogy mindez realizálódjon – fűzte hozzá.

Fotó: dvscboxing.hu

A DVSC szikszói csapata: Lakatos Gergő, Lakatos Dávid, Bernáth Imre, ifj. Bernáth László, id. Bernáth László (felnőtt), Lakatos Kevin, Szabó Sándor, Máthé Gergő, Zsigó Csaba, Szabó Titusz edző. A tornára elkísérte őket Szabó Ildikó klubmenedzser és Szabó Sándor elnök is, aki díjat adott át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában