kézilabda

2021.01.23. 09:00

Ismét hazai pályán: papíron könnyű meccs vár a Lokira

Csapó Kyra a múltkori találkozóhoz képest jobb védekezést és kapusteljesítményt vár a csapattól.

Budapest 20200818 Kzilabda 2020 nk ni felkszlsi mrkzs edzmrkzs Ferencvros FTC Rail Cargo Hungaria Debrecen DVSC Fot Trk Attila Nemzeti Sport CSap Kyra

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Nem kevesebb mint 118 nap után játszik ismét tétmeccset hazai pályán a DVSC Schaeffler. Az azóta eltelt időben összesen három idegenbeli meccs jutott a piros-fehéreknek, de hosszú böjt után végre ismét a Hódosban lépnek pályára a lányok. Szívesen írnánk, hogy telt ház lőtt, de a koronavírus-helyzet miatti korlátozások okán továbbra is zárt kapuk mögött feszülnek egymásnak a bajnokin a csapatok.

A sors szeszélye folytán az a Boglári Akadémia-SZISE érkezik a Debrecenbe szombat délután, amellyel két héttel ezelőtt az utolsó bajnokiját vívta a Loki. Akkor a piros-fehérek magabiztosan, 35–25-re nyertek idegenben, remélhetőleg hazai pályán is debreceniek szája íze szerint alakul majd a forgatókönyv. A Hajdú-bihari Napló Csapó Kyrát, a DVSC kapusát kérdezte a találkozóról.

– Mivel a múlt héten nem volt meccsünk egy picit rágyúrtunk az erőnlétre, de az elmúlt napokban már a taktikát is elővettük, speciálisan a balatonbogláriakra készültünk. Frissek az emlékek róluk, de ettől függetlenül videóztunk, komolyan kielemeztük őket. Egy fiatal, lendületes játékosokból álló csapat érkezik a Hódosba amelynek nincs vesztenivalója, felszabadultan, lelkesen játszhat, épp ez teszi veszélyessé őket. Előszeretettel használják a beállósukat, a belső posztokon vannak olyan jó kezű játékosaik, akiket tudnak forgatni a meccseken. Legutóbb sok átlövésgólt kaptunk a közeli zónákból, erre mindenképp jobban kell figyelnünk. Magunktól jobb védekezést és kapusteljesítményt várok, mert ebben voltak hiányosságaink a dunántúli találkozón, remélem, ezeket most ki tudjuk javítani – mondta el a 27 éves hálóőr.

A DVSC Schaeffler- Boglári Akadémia-SZISE mérkőzés szombaton 16 órától kezdődik, a találkozót a DTV élőben közvetíti.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában