Feltörekvő generációk

2020.12.08. 11:58

Jövőre trónfosztás következhet be a tenisz világában

Meglepő, fordulatos év volt ez is, de magyar siker szerencsére szép számmal akadt.

20200308 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Davis kupa magyar-belga tenisz mérkőzés. képen: Fucsovics Márton

Fotó: Napló-archív

Az ATP-világbajnoksággal ért véget a 2020-as évben is a nemzetközi teniszszezon. Kisebb tornák még vannak, de igazán jelentős esemény már az idén nem lesz. A férfi teniszezők világbajnokságán rendre a legjobb nyolc sportoló vehet részt. Évek óta nem beszélhetünk papírforma eredményekről, ez pedig ebben az esztendőben sem volt másképp.

„Ez a világrendje, zárkóznak fel a fiatalok a nagyok mögé, sőt, már látszik, hogy sokszor el is hagyják őket”

– kezdte értékelését a Hajdú-bihari Naplónak Szabó Gábor, az Eurosport kommentátora. – Korai lenne még generációváltásról beszélni, ugyanis mentálisan még mindig a mezőnyből kiemelkedő Djokovics-Nadal-Federer hármas a legbiztosabb pont – mondta a közeljövőről az idei vb tévés közvetítője. A vb-döntőt a 4. helyen kiemelt Danyiil Medvegyev nyerte meg szetthátrányból fordítva a 3. helyen rangsorolt osztrák Dominic Thiem ellen. – Ahogy a torna utolsó mérkőzése, úgy az egész sorozat rendkívül színvonalasra sikeredett. Ez köszönhető a játékosok frissességének, mely leginkább abból adódott, hogy a koronavírus-járvány miatt lényegesen lecsökkent a kisebb tenisztornák száma. Az O2 Arénában, Londonban nem lehettek ugyan nézők, de annak kell inkább örülni, hogy egyáltalán létrejöhetett a vb – foglalta össze a brit megmérettetés kapcsán véleményét Szabó Gábor.

Magyar büszkeségek

Novak Djokovics lett a világelső a férfiaknál, elmondása szerint mégsem lehetett igazán elégedett ezzel az évével, nem úgy, mint Fucsovics Márton. – Marci olyan teljesítményt mutatott 2020-ban, melyre még Taróczy Balázs is csak ritkán volt képes – vélekedett elismerően a nyíregyházi teniszezőről a szakkommentátor. Fucsovics az Australian Openen például a nyolcaddöntőig jutott, de ne feledkezzünk meg Babos Tímeáról sem, aki pedig a női párosban alkotott az idén is kimagaslót. Francia partnerével, Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyertek két Grand Slam-tornát is (Australian Open, Roland Garros). A hölgyeknél végül az ausztrál Ashleigh Barty zárt az élen idén. Folytatás jövő év februárjában Melbourne-ben.

PI

A borítókép: Fucsovics Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában