kosárlabda

2020.11.14. 18:02

Parádés végjáték után újabb idegenbeli győzelem a DEAC-tól

Vezetőedzője nélkül is 11 pontos sikert aratott a DEAC kosárlabdacsapata az NB I. A-csoportos kosárlabdabajnokság 11. fordulójában – olvasható a klub honlapján. A végig kiélezett mérkőzés záró perceiben nagyon összekapták magukat Tóth Ádámék, a találkozó utolsó 12 pontját ők jegyezték, így fontos győzelmet arattak a Pécsett.

DEAC-Sopron KC

Fotó: deac.hu

Kovács Adrián pozitív koronavírustesztje miatt el sem utazott a csapattal Pécsre, a vezetőedzői feladatokat ezúttal segédje, Andjelko Mandics látta el. A keret azonban újabb visszatérővel bővült, hiszen újra játékra jelentkezett az együttes egyik meghatározó idegenlégiósa, Carlton Guyton. A deac.hu tudósítása szerint nagyon motiváltan lépett pályára az egyetemi csapat, agresszív védekezésükön érződött, szeretnék kijavítani a hétközi Sopron elleni hazai vereséget. A negyed derekánál kezdtek belelendülni a csapatok, Moody és Lewis hármasai után már mindkét fél 13 egységnél tartott. A folytatásban igyekeztek kihasználni magassági fölényüket a hajdúságiak, Tóth palánk alatti dominanciájának köszönhetően sikerült meglépniük, Drenovac utolsó másodpercben értékesített triplájával pedig nyolcra hízott a különbség (19-27).

A második tíz perc kezdetén Polyák büntetőivel rögtön két számjegyű lett a debreceni fór, de két gyors pécsi kosár után már Mandics volt kénytelen kikérni első idejét. Jót tett az egyperces szünet, Molnár Dániel triplája és Tóth ziccere után már újra tíz fölött volt a különbség (23-34). Ezt követően Moody és Tóth ápolását büntette meg könyörtelenül a PVSK, egy 7-0-s rohammal visszajöttek a mérkőzésbe. Molnár Dániel fújt ébresztőt újabb öt ponttal, Hines kettesét követően pedig már Alekszics hívta magához övéit (33-41). A nagyszünethez közeledve nagyon felpörögtek az események, a nagy adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban.

Már egy pontra is felzárkóztak, de Tóth utolsó másodperces kosara után 47-50-el mehettek az öltözőbe a felek.

A fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, védekezés hiányában gyakorlatilag felváltva estek a kosarak. Lewis és Drenovac alig tudott hibázni, de kis túlzással az dobott kosarat, akinek csak kedve támadt hozzá. Bár a PVSK pillanatokra kétszer is át tudta venni a vezetést, a minimális debreceni előny állandósult. Mindkét stáb gyakori cserékkel igyekezett felrázni övéit, mely időszakosan stabilizálta is a hátsó alakzatokat. A negyed végén újra Drenovac vette hátára csapatát, visszalépős hármasával sikerült hét ponttal meglépni (69-76).

A záró felvonás elejét nagyon megnyomták a vendéglátók, két perc alatt produkáltak egy 9-0-s rohanást, így már náluk volt az előny. Gyors időkérés után rendezték a sorokat Polyákék, a csapatkapitány hárompontosával sikerült is visszavenni a vezetést (80-81). A folytatásban sem tudott elszakadni egymástól a két csapat, de két perccel a vége előtt Somogyi fontos hármasa és Hines indításból szerzett kettese után négypontos vezetéssel mehettek a végjátékba (91-95).

A hajrában hatalmasat küzdöttek a cívisvárosiak, a PVSK még csak pontot sem tudott szerezni, így végül megérdemelt 102-91-es debreceni győzelem született.

A Debreceni Egyetem gárdája ezzel a sikerrel feledtette a hétközi hazai botlást, s elégedetten mehetnek a válogatott szünetre.

A tények

PVSK-VEOLIA – DEAC 91-102 (19-27, 28-23, 22-26, 22-26)

PVSK: Ruják 9/3, FUNDERBURK 25/6, Budimir 7, Demeter 9/3, Meleg 7 csere: LEWIS 21/9, Biró 2, Brkics 11. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

DEAC: Moody 15/12, Somogyi 8/3, DRENOVAC 26/12, Hines 11, TÓTH 17 csere: Molnár M. 4, Molnár D. 8/6, Guyton -, POLYÁK 12/3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Andjelko Mandics: A győzelmet Kovács Adriánnak ajánlanám a csapat nevében, hiába segítette a felkészülésünket, nagyon nehéz lehetett ez most neki. Izgalmas mérkőzés volt, többször is megléptünk 8-10 ponttal, de valamiért mindig visszaengedtük az ellenfelet. Szerencsére a végén újra uralni tudtuk a találkozót így megérdemelten nyertünk. Azért is nagyon értékes ez a siker, mert nem vagyunk a legjobb formában, azt gondolom, hogy jókor jön most számunkra a szünet, lesz idő rendezni a sorokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában