röplabda

2020.11.25. 07:33

Emelt fővel búcsúzott a Magyar Kupából a DSZC-Eötvös DSE

Kedden este Derecskén rendezték a múlt szerdai Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágóját. A fővárosban az extraligás MTK 3:0 arányú papírforma győzelmet aratott, de a második és harmadik szettben sokáig a hajdúságiak vezettek.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE Derecske-archív

A derecskei mérkőzés napján tragikus hír érkezett, ezért csapatkapitánya nélkül volt kénytelen kiállni a DSZC-Eötvös DSE Derecske. Az előzmények és a két csapat közötti tudáskülönbség miatt nem is lehetett más a célja Máté Grétáéknak, mint a tisztes helytállás.

Az első szettben folyamatosan növelte előnyét a vendéggárda, és az odavágóhoz hasonló eredmény született. A második játszmában 8:8-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, de aztán egy rossz hazai nyitásfogadási sorozat ismét a vendégeket segítette hozzá az előny növeléséhez. A harmadik játékrész a házigazdák szempontjából álomszerűen kezdődött, hiszen 7:0 is állt már az eredményjelzőn. Szemet gyönyörködtető nyitások, ütések és védekezések után aztán szép lassan zárkózott az MTK, de több ki nem kényszerített hiba is hozzájárult ahhoz, hogy ne legyen még nagyobb meglepetés. Végül 19 pontig jutott a DSZC-Eötvös DSE Derecske, ami szép teljesítmény egy extraligás együttes ellen.

Összességében a három szett alatt ugyanannyi pontot (48) szereztek Takács D Orsolyáék, mint Budapesten. Az ország 8 legjobb csapata közé az MTK jutott.

A DSZC-Eötvös DSE Derecske legközelebb november 27-én (pénteken) 19 órakor zárt kapus mérkőzésen, Jászberényben lép pályára NB I.-es felnőtt mérkőzésen.

DSZC-Eötvös DSE Derecske – MTK Budapest 0:3 (-14, -15, -19)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában