Disc golf

2020.11.08. 14:17

Versenyzés közben szemetet szedtek a Nagyerdőn

Hulladékgyűjtéssel egybekötött disc golf versenyt rendezett a Debreceni Frizbi Sportegyesület november első szombatján a Nagyerdőn.

Fotós: Debreceni Frizbi Sportegyesület

Az eseményt a Nagyerdei Stadiont körülvevő parkerdőben bonyolították le. Öt kategóriára osztva összesen harminc sportoló vett részt a megmérettetésen. Az egyesület sportolói mellett a Debreceni Egyetem tizenhárom hallgatója, illetve budapesti versenyzők és egy finn disc golfozó is indult.

Győztesek

 • Kezdő nő: Kallós-Balogh Dóra
 • Kezdő férf: Konyári Dávid
 • Haladó nő: Kallós-Balogh Piroska
 • Haladó férf: Almási Bálint
 • Profi: Almási Dávid
 • A versengés mellett a sportolók közösségi szolgálatot is elláttak, ugyanis az egyesület önkéntes hulladékgyűjtési akciót szervezett – tudtuk meg a Debreceni Frizbi Sportegyesület sajtóreferensétől. A kezdeményezésről Tóth Péter, a disc golf szakosztály vezetője számolt be.

  – Jó ideje környezettudatos szemlélet mentén szervezzük az ultimate és disc golf versenyeinket. Például az előkészületek során olyan tartós eszközökkel dolgozunk, amelyek több rendezvényen is felhasználhatók, minimalizáljuk a keletkező hulladékot és a résztvevők figyelmét is mindig felhívjuk a környezeti felelősségre. Ez a mostani akció egy újabb szintlépést jelentett. A disc golfot, a jellegéből fakadóan az élő természetben játszuk, hiszen a pályákat az erdei utak, ligetes parkok és sétányok köré szoktuk építeni, ám egy-egy eltévedt, bokorban landolt dobás során szembesültünk azzal, hogy a járókelők szemétől elrejtve nem kevés hulladékot hord össze a szél és a gondtalan emberi magatartás. A legutóbbi versenyünket értékelve hoztuk meg azt a döntést, hogy valamiképp megpróbáljuk összehangolni a versenyélményt a társadalmi felelősségvállalással. A pályán minden célul szolgáló kosár mellé vödröket és szemétgyűjtő lapátokat helyeztünk ki, és arra kértük a sportolókat, hogy ne csak arra figyeljenek, hogy ők maguk ne szemeteljenek, hanem – amennyiben a koncentráció engedi – az útjukba eső hulladékot is gyűjtsék össze.

  A résztvevők nyitottak voltak a kezdeményezésre, lelkesen szedték a szemetet. Végül hét vödörnyi hulladék gyűlt össze a bokrok mélyéről. A kezdeményezés pozitív fogadtatásán felbuzdulva az egyesület a jövőben is hulladékgyűjtéssel kiegészítve szervezi a versenyeit.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában