Labdarúgás

2020.11.27. 07:46

A DEAC védője reméli, megfordul a szerencséjük

Papp Ferenc tisztában van vele, a hátralévő három őszi bajnokiból a lehető legtöbbet kell kihoznia a DEAC-nak.

a20201125_pmfc_deac_PŽcs_lp_dn PMFC-Deac NB II. labdarœg— mŽrk?zŽs

Fotó: Dunántúli Napló-archív

Drámai végjátékot követően kapott ki a Pécs otthonában a Debreceni Egyetem labdarúgó-együttese az NB II. legújabb fordulójában szerda délután. A gól nélküli első félidőt követően előbb Preklet szerzett vezetést a hazaiaknak, amelyet Kertész Tamás egalizált, de a rendes játékidő utolsó percében újra kapituláltak a cívisvárosiak, amely a döntetlenjébe került az együttesnek.

„Megint nem ért pontot a jó játék”

– idézte fel Papp Ferenc, a gárda védője a Hajdú-bihari Naplónak. – Pedig szervezettek voltunk, jól zártuk le a területeket, az első félidőben gyakorlatilag nem is adtunk semmiféle lehetőséget a Pécsnek. Szerintem meg is lepődtek, mintha nem várták volna, hogy ennyire egységesek leszünk. Játék szempontjából nem volt gond a szünet után sem, ám kaptunk egy elkerülhető gólt, hiszen egyszer már tisztáztak a védők, de sajnos a visszacenterezett labdát a hálóba fejelte az ellenfél játékosa. Ezután megpróbáltuk feljebb tolni a védekezést, át is vettük az irányítást, és sikerült is kiegyenlíteni: egy szép, sokpasszos támadás végén Kertész Tamás volt eredményes a 88. minutumban. Sajnos korán hittük, hogy ezzel megvan a pont, mert a rendes játékidő utolsó percében jött a fekete leves, egy figyelmetlenségből kaptunk egy elkerülhető találatot. Bár az utolsó pillanatokban egy támadásból legalább öt gólt rúghattunk volna, mégsem sikerült betalálnunk. Leg­alább kétszer már majdnem gólt kiáltottam, de Fortuna a pécsiekkel volt, én pedig nem akartam elhinni, hogy ilyen pechesek legyünk – kesergett a 31 esztendős labdarúgó.

Nem könnyű megemészteni

A vereség azt jelentette, hogy a DEAC továbbra sem tudott elmozdulni az utolsó helyről. Pedig mióta Sándor Tamást nevezték ki edzőnek, láthatólag váltás történt a gárda játékában, a jelenlegi helyzetben láthatólag a védekezésen és a szervezettségen van a hangsúly, hiszen ha nem kap gólt a gárda, az már félsiker. A taktika is erre alapul, a DEAC a megszerzett labdákból igyekszik gyorsan megjátszani a gyors embereit. Pappra fontos szerep hárul a védekezésben, hiszen tőle azt várja Sándor Tamás, hogy a rutinjával szervezze és irányítsa a védelmet, valamint segítse a pályán a fiatalokat.

– Nem könnyű megemészteni ezeket a balszerencsés kudarcokat, hiszen a játékostól a vezetőkig mindenki nyerni szeretne. Még van három bajnoki az őszből, azokból a lehető legtöbbet kell kihoznunk, aztán a tavaszi meccseken kell majd összeszednünk annyi pontot, amivel meghosszabbítjuk a másodosztályú tagságunkat.

„Amit az egyik kezével elvesz az élet, a másikkal visszaadja, én bízom benne, hogy a mi szerencsénk is megfordul most már”

– mondta el Papp.

MSZ

Borítókép: Papp Ferencre (fehérben) fontos szerep hárul

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában