labdarúgás

2020.10.27. 18:42

Rég nem látott bravúrra készül a Kaba

Plókai Mihály reméli, ezúttal edzőként éli át a legjobb 32-be jutást.

Fotó: Napló-archív

Több évtized után juthat ismét a Magyar Kupa legjobb 32 együttesébe a Kaba, ehhez „mindössze” annyit kell tennie, hogy szerdán 12.30-tól a kabai sportpályán legyőzi a Dunavarsányt. Ilyen magasságokban utoljára 1993-ban járt az együttes, akkor éppen a mostani edző, Plókai Mihály volt a hajdúságiak egyik gólvágója.

Fotó: Plókai MIhály-archív

– A Mezey György-féle nagyon erős BVSC-t (2–1) ütöttük el a továbbjutástól az én duplámmal, bár akkor még az NB II.-ben játszottunk, most meg a megyei első osztályban – elevenítette fel Plókai Mihály. – Igaz, a mostani ellenfél sem NB I.-es, hanem a Pest megyei első osztályban szerepel. Sokat tudunk róluk, tele vannak futsalosokkal és volt NB II.-es játékosokkal. Masszív csapatról van szó, előrefelé nagyon jók, ügyesen tartják, járatják a labdát. Megnézzük, hogy mit akarnak, nem fogunk nekik menni, de ha lehetőségünk adódik megpróbálunk minél gyorsabban átmenni támadásba, a helyzeteinkkel pedig jól sáfárkodni, mert ez kulcsfontosságú lesz. Készülünk a büntetőkre is, mert az előző fordulóban is úgy mentünk tovább, de ha van rá mód szeretnénk még a rendes játékidőben eldönteni a mérkőzést, hiszen a tizenegyespárbaj mindig lutri. Sajnos három játékosomra nem számíthatok, de azért 19 fős a keret, hogy pótoljuk őket. Már hetek óta ez a meccs a téma Kabán, tudom, hogy más településekről is jönnek, nem csodálkoznék ha 4-500-an is lennének majd a pálya körül – mondta el Plókai.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában