Ketrecharc

2020.10.24. 09:00

Csúcsmeccs jön az UFC-ben

Összecsap a könnyűsúlyú világbajnok Khabib Nurmagomedov és az interim bajnok Justin Gaethje.

Fotó: mmascene.com

Az év egyik legjobban várt UFC-gálája következik a hétvégén, leginkább a főmérkőzés, a Khabib Nurmagomedov – Justin Gaethje összecsapás tartja lázban a rajongókat. Az orosz színekben induló Nurmagomedovot nem kell senkinek bemutatni, a könnyűsúly bajnoka mind a 28 eddigi MMA összecsapását megnyerte, kihívója, az amerikai Justin Gaethje is impozáns mérleggel rendelkezik, 24 meccséből 22-n győzött, ebből 19-szer kiütéssel.

Óriási nyomás

– Gaethje májusban nagy meglepetést okozott azzal, hogy honfitársát, a toronymagas esélyesnek kikiáltott Tony Fergusont TKO-val verte meg tükörsimán az interim (ideiglenes) világbajnoki címért – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak Kálucz Martin. – Mindenki azt hitte, hogy Khabibot csak Ferguson verheti meg, erre jött Gaethje és kipofozta a ringből Tonyt, így ő nyerte meg a jogot, hogy kiálljon Nurmagomedovval. Gaethjének nagy a KO-ereje, hiszen 19 győztes meccsén nem volt szükség a pontozókra, ráadásul jó a földrevitel elleni védekezése, így most mindenki arra kíváncsi, vajon ez mire lesz elég a dagesztánival szemben, akiről köztudott, hogy a birkózótudása a fő fegyvere. Azért is különösen nehéz Khabib ellen, mert tudod, amint elkezdődik a meccs, a földre akar vinni, és elkezdesz erre koncentrálni, adott esetben beáldozva a saját stílusodat is a védekezés oltárán. Nagyon tudja szívni az erőt, amikor rajtad fekszik egy ilyen tudású harcos, ráadásul nagy energiát emészt fel az is, hogy ki tudj jönni a földről. Szerintem Nurmagomedov fog nyerni, mert nagy nyomást tud helyezni az ellenfelére, ilyen stílusú harcos talán nincs is az UFC-ben, és McGregor ellen láttuk, hogy az állóharca sem rossz. Nagyon szép volt, ahogy az amerikai elintézte Fergusont, de az orosz egy polccal még fentebb van, ellene szerintem nem fog ülni az a taktika, amivel Gaethje ideiglenes bajnok lett – mondta el a frissen alakult Lókodi Kick-box és Grappling Akadémia 28 éves harcosa.

Nurmagomedovnál egy bizonytalanság lehet, júliusban meghalt az istenként imádott édesapja, aki a karrierje kezdetétől mellette volt, kérdés, mennyire tudta feldolgozni ezt a traumát. Amennyiben érvényesül a papírforma, utána egy nagy durranásról szólnak a pletykák, népszerű az a vélekedés, hogy a 2019 februárjában visszavonult Georges St-Pierre-rel eresztenék össze Nurmagomedovot.

A Khabib Nurmagomedov – Justin Gaethje összecsapás fémjelezte UFC 254 gálát a Sport1 televízió szombaton 20 órától élőben közvetíti.

MSZ

A gála programja

  • Khabib Nurmagomedov – Justin Gaethje (könnyűsúly)
  • Robert Whittaker – Jared Cannonier (középsúly)
  • Alexander Volkov – Walt Harris (nehézsúly)
  • Jacob Malkoun – Phil Hawes (középsúly)
  • Magomed Ankalaev – Ion Cuțelaba (félnehézsúly)
  • Heavyweight Stefan Struve – Tai Tuivasa (nehézsúly)
  • Alex Oliveira – Shavkat Rakhmonov (kisváltósúly)
  • Da Un Jung – Sam Alvey (félnehézsúly)
  • Nathaniel Wood – Casey Kenney (szabadsúly, 63.5 kg)
  • Liana Jojua – Miranda Maverick (lepkesúly)
  • Joel Álvarez – Alexander Yakovlev (könnyűsúly)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában