újra otthon

2020.09.17. 15:36

Megújult környezetben harcolhat a győzelemért a Loki

Visszatér otthonába a DVSC női kézilabdacsapata.

Fotó: Kiss Annamarie

Bemutatta új köntösben pompázó pályáját a DVSC Schaeffler csapata. A Hódos Imre Sportcsarnok fejlesztéseit érintő kérdésekről sajtótájékoztatón számolt be Papp László polgármester és Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.

A csütörtöki sajtóeseményen Papp László kifejtette, a debreceni sportélet a pandémia ellenére is ideális helyzetben van, hiszen minden szegmense fejlődik, így a kézilabda is.

– A sportcsarnok fejlesztésén három éve dolgozunk folyamatosan. A megújult környezet mellett a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elvárásainak megfelelő új pálya épült, amely akár Bajnokok Ligája találkozóknak is otthont adhat majd. Új ledkijelzők is helyet kaptak a csarnokban, a kisegítő helyiségek és öltözők mellett a büfé is megújul, és egy sajtóterem is épült. A fejlesztések még nem értek véget: a menekülő kapuk átadásával a kapuk mögötti új lelátórészek is használatba vehetőek lesznek majd, melyeknek köszönhetően az összlétszám a kétezer-egyszáz főt is meghaladhatja meccsenként.

„A munkálatok csaknem 720 millió forintba kerültek, ennek egy részét, 172 millió forintot az önkormányzat biztosított.”

Központban a szurkolók

Ábrók Zsolt ügyvezető a sajtótájékoztatón elmondta, a DVSC Kézilabda Kft.-hez került csarnokot a jó gazda gondosságával szeretnék üzemeltetni. – Az elmúlt évek teljesítményéhez méltó körülményeket akartunk létrehozni. A fejlesztések java része már megvalósult, a megújult étkező pár héten belül készül el, míg a hátsó recepció az azt követő időszakban. Novembertől pedig remélhetőleg a két új lelátórészt is használatba vehetik a kilátogatók.

„Az újításokat nem feltétlenül a játékosok, inkább a szurkolók és a város érzi majd meg a legjobban. Ez az otthona a csapatunknak, és jó érzés lesz visszatérni a hétvégi, Szombathely elleni találkozón”

– emelte ki az ügyvezető.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában