Futsal

2020.09.01. 11:35

Elek Gergő: „Szép évünk lehet”

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai hétfőn lejátszották az idény első tétmeccsét. Szentes-Bíróék a Nyírgyulaj csarnokában magabiztosan szerezték meg a három pontot.

Fotó: deac.hu

A DEAC férfi futsalcsapata parádés rajtot vett az NB I.-ben: Elek Gergő legénysége az első fordulóban a Nyírgyulajt 9-4-re győzte le. A debreceni együttes kis túlzással tizenhat perc alatt eldöntötte az összecsapást, hiszen Tóth Attila második góljával már 5-0-ra vezetett. A folytatásban az ellenfél ugyan négyszer is bevette a kapunkat, de a mieink sem maradtak adósak a találatokkal, a gólfesztivál végül a DEAC 9-4-es diadalával zárult – adta hírül honlapján a debreceni klub.

Több kiváló egyéni teljesítmény kellett ehhez a fényes sikerhez, Tóth mellett Szentes-Bíró Tamás és Kántor Tamás egyaránt duplázott, rajtuk kívül Rácz Zsolt, Thiago Alves és Berecz Rafael is beköszönt. Jó érzés most rápillantani a tabellára, hiszen a Debreceni Egyetem egylete áll az élen, bár a cívisvárosiak tisztában vannak vele, hogy egy játéknapot követően nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az aktuális pozíciókból.

– Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy mindenki meg akarta mutatni, milyen keményen készültünk az elmúlt hat hét során. A fiúk vért, verejtéket, könnyeket nem sajnálva végezték a munkát, a befektetett energia ezen a találkozón megtérült. Nagy akarással és koncentrációval játszottunk az első félidőben, átrohantunk az ellenfelünkön. Egyedül talán a védekezésbe tudok belekötni, ugyanis az nem volt tökéletes, néha elvitt minket a hév, olykor hátul konzervatívabb megoldásokat kell választanunk. A szünet után érthetetlen módon száznyolcvan fokot fordult a játékvezetői felfogás. Míg az első játékrészben minden mehetett tovább, addig a másodikban kis túlzással ha ránéztünk az ellenfélre, tízméterest rúgtak. Ehhez nyilván nehezen tudtunk alkalmazkodni. Kifejezetten örülök, hogy fiataljaink is meg tudták magukat mutatni éles helyzetben, sőt, olyan dolgokat húztak elő bizonyos szituációkban, amikhez az edzéseken már hozzászoktunk, de a meccs ugyebár teljesen más.

„Ha továbbra is át tudjuk ugrani a magunk által magasra tett lécet, akkor nagyon szép évünk lehet”

– nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

Szentes-Bíróék szeptember 7-én a Ferencvárost látják vendégül a DESOK-ban.

A borítóképen: Elek Gergő vezetőedző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában