DVSC

2020.09.03. 15:23

„Egy részem Debrecenben marad...”

Varga Kevin pályafutása új lendületet vehet török klubjánál.

Debrecen 20170818 Labdarúgás 2017 Ősz NBI NB1 OTP Bank Liga Debrecen DVSC Vasas Herczeg András edző Varga Kevin Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Mint ismeretes, Varga Kevin, a Loki szélsője a SüperLigben szereplő Kasimpasához igazolt. Az egyszeres válogatott számára meghatározó időszak lehet a következő idény. Klubváltásáról és a jövőről a játékos, illetve egykori trénere, Herczeg András beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Gyors döntést hozott

A bajnokságban legutóbb a 10. helyen végző Kasimpasa 850 ezer eurót fizetett a Loki saját nevelésű játékosáért. A fiatal futballista nagy reményekkel vág neki az új szezonnak. – Nagyjából egy hete érkezett az információ, hogy van egy komoly megkeresésem. Egy ilyen ajánlaton az ember nem sokat gondolkodik, így csak a kluboknak kellett megállapodnia az átigazolási árról, mivel aktív szerződésem volt. A megegyezés után felpörögtek az események, hétfőn már Isztambulban voltam, és azóta már itt készülök a bajnokságra. Eddig csak pozitív benyomások értek, mindenki segítőkész, maximálisan profi körülmények között dolgozhatunk. Néhány elintéznivaló után hamarosan a párom is átköltözik Törökországba. Eddig is mindent együtt csináltunk, és ezután is így teszünk majd. Nehéz előre megmondani, milyen teljesítményre leszek képes az új csapatomban. Magasak az elvárásaim magammal szemben, így sosem tudok igazán elégedett lenni. Egyből bizonyítani szeretnék, és jövő hétvégén már megmutatnám, miért is igazoltak le. Erős bajnokság a SüperLig, nagy nevekkel a csapatokban, így az előző idény 11 gólpasszát itt is aláírnám, a gólokból pedig minél többet vállalnék magamra – emelte ki Varga Kevin, aki a múltra is kitért. – A Vasas ellen játszottam az első NB I.-es mérkőzésemet, és most épp az ellenük rendezett találkozó előtti napon írtunk alá a Kasimpasával, így keretes a történet. 15 éves korom óta az akadémia tagja voltam, tősgyökeres debreceniként minden vágyam volt a Lokiban való bemutatkozás. Nagyon örülök, hogy anno Bandi bá bizalmat szavazott nekem, és egyből belecsöppenhettem a mély vízbe.

„Nehéz feldolgozni, hogy egyik pillanatban még a gyerekkori klubomért harcolok, a másikban pedig már egy másik ország csapatának mezét kell magamra húznom. Egy részem mindig Debrecenben marad, a város és a csapat is hozzám nőtt.”

– Innentől azonban az új klubomra kell koncentrálnom és bízom a sikeres szereplésben! Eddig is követtem a válogatott meccseket, most pedig külön pikantériája van annak, hogy épp Törökországban szerepel a nemzeti csapat. A hiányzók miatt speciális a helyzetünk, ettől függetlenül erős keretünk van. Debrecenből nehezen tudtam volna bekerülni, egy esetleges török jó szerepléssel azonban remélhetőleg újra magamra ölthetem majd a válogatott mezt – nyilatkozta a középpályás.

Remek lehetőség előtt áll

Herczeg András, a DVSC egykori sikeredzője 2017-ben, elsőként adott bizalmat Varga Kevinnek a Loki felnőttcsapatában, aki azonnal góllal indított, majd később az MLSZ Rang-Adó gáláján az idény felfedezettje és az együttes meghatározó labdarúgója lett. A szakember volt játékosa erősségeire és az átigazolásra is kitért. – Kevin anno kölcsönben szerepelt a Balmazújvárosban és Cigándon is, majd visszakerülve a klubhoz abszolút beleillett a csapat által játszott rendszerbe. Megkapta a lehetőséget, és azonnal meg is hálálta a bizalmat. Nagyon jó lehetőség ez a váltás számára, hiszen egy új közegbe kerül, ahol új impulzusok érik majd, ami nagy lökést adhat a pályafutásának. Technikás, képzett labdarúgó, aki megfelelő gyorsasággal rendelkezik, ballal-jobbal remekül lő, nem véletlenül volt a Debrecen csapatának is nagy erőssége. Bízom benne, hogy meg tudja találni a számítását, és öregbíteni fogja a DVSC hírnevét. Egy külföldi jó teljesítménnyel ráadásul a válogatottnál is felfigyelhetnek rá – jegyezte meg a Loki emblematikus trénere.

PSZ

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában