Újjászervezik a klubot

2020.08.18. 11:46

Magánemberek fogtak össze a Lokiért – videóval

Hagyományőrző és sportfejlesztő egyesületet alapított 41 elkötelezett lokista Debrecenben.

Debrecen 20200805 Labdarúgás 2020 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Deac Debrecen DVSC Fotó Török Attila Nemzeti Sport csapat öröm Sós Bence

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A társadalmi szervezet missziója, hogy a DVSC-t régi sikereinek megismétlésére képes sportvállalkozássá fejlessze – írja a klub honlapja.

Bajnoki címek, Magyar Kupa-győzelmek, nemzetközi kupagyőzelmek, Bajnokok Ligája- és Európa Liga-csoportkör kézilabdában, valamint labdarúgásban – ezek az elmúlt évtizedek során elért eredmények fejezik ki a DVSC erejét a magyar sportban.

A labdarúgó-csapat élvonalból történt kiesése alaposan felkavarta az állóvizet a klub életében. Ennek egyik hozadéka, hogy 41 debreceni közéleti személyiség, üzletember, sportvezető, sportoló, politikus megalapította a DVSC jövőjét szolgáló egyesületet hétfő este a Nagyerdei Stadionban. Az alapítók azt az elképzelést akarják megvalósítani, hogy egyre szélesebb társadalmi háttér álljon a csapatok mögött, sportszakmai fejlesztések valósuljanak meg, erősebb gazdasági feltételek szolgálják a Loki sikereit. Elszántság mutatkozik az iránt, hogy a labdarúgócsapat és a női kézilabdacsapat egységet alkotva régi fényében ragyogjon. Az egyesület héttagú elnökséget jelölt ki és Kósa Lajos országgyűlési képviselőt választotta elnöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában