még mindig közel a sporthoz

2020.07.21. 14:32

Rudolf Gergely, a diplomás focista

Egyelőre közgazdászként érvényesül a két évvel ezelőtt visszavonult, egykori debreceni válogatott csatár.

Fotó: nemzetisport.hu

Rudolf Gergely 2018-ban, talán meglepően hamar vonult vissza a labdarúgástól. – Harminckét-harminchárom esztendősen tisztában voltam vele, a pályán már nem én váltom meg a világot, egyre gyakrabban gondoltam a civil életre, ikerfiaim születtek, otthon is egyre nagyobb szükség volt rám. Úgy gondoltam, minél tovább halogatom a döntést, annál nehezebb lesz alkalmazkodni az új életemhez, és egyáltalán nem bántam meg, hogy így határoztam – mondta a Nemzeti Sportnak.

Azóta sem sikerült senkinek

A Lokival a Bajnokok Ligáját is megjárt támadó nem távolodott el teljesen a futballtól, hiszen televíziós szakértőként gyakran feltűnik a képernyőn. A volt futballista szerint szoros a küzdelem az NB I.-ben. – Kiegyenlített a mezőny, biztosan azért, mert tizenkét csapat alkotja a bajnokságot. Azt látom, hogy a Ferencvárost és a Fehérvárt is meg lehet szorongatni vagy esetleg legyőzni. Emlékszem, amikor még anno Debrecenbe kerültem, szinte előre lehetett tudni, úgyis nyerünk, csak az volt a kérdés, mennyivel. Persze, minden meccsünkön mi sem tudtunk győzni, de azért csak bejutottunk a BL csoportkörébe, ami azóta sem sikerült egyetlen magyar csapatnak sem.

Visszavonulása óta két diplomát szerzett, előbb az MLSZ sportigazgatói képzésén, majd egyetemen közgazdász oklevelet. Rudolf Gergely elárulta, jelenleg a második végzettségének látja nagyobb hasznát. – A Nyíregyházi Egyetem gazdasági és menedzsment szakán szerzett diplomámat hasznosítom egyelőre egy kft.-nél. Tanulom a vállalat működési modelljét, sok az újdonság, kicsit úgy érzem magam, mint amikor futballozni kezdtem. Legalább akkora örömet éreztem a diploma átvételekor, mint amikor bajnoki arany­érem került a nyakamba – árulta el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában