Salakmotor

2020.07.19. 11:33

Magosi: bokatörés az első futamban

A lengyel Cierniak veretlenül nyert, Kovács Roland 6. lett Nagyhalászban.

Fotó: Dodó Ferenc/KM

A szezon első hazai versenyét rendezték Nagyhalászban szombaton. A MACEC Kupa nyitó fordulóján a SpeedWolf Debrecen alakulatát Magosi Norbert és Kovács Roland képviselte. A sokszoros magyar bajnok Magosi számára rendkívül balszerencsésen indult a viadal, ugyanis az első futamban ütközött a lengyel Wojdylóval, s miután a földre került, még az ukrán Levisin motorja is eltalálta a lábát.

Magosit kórházba szállították, ahol a röntgenezés után kiderült, kül- és belbokatörést szenvedett, így hosszú hónapokra kényszerpihenőre ítéltetett.

Sajnos sok bukás, összesen nyolc perecelés borzolta a kedélyeket a megmérettetésen, Magosin kívül a cseh Daniel Silhan sérülése volt olyan komoly, hogy nem folytatta a küzdelmet.

A debreceniek másik reprezentánsa, Kovács Roland dobogós reményekkel utazott a Nyírségbe, ám végül a hatodik helyen zárt. Pedig jól, futamgyőzelemmel kezdődött a speedwolfos számára a viadal, ám ezt követően a korábban említett Silhannal ütközött, aminek bukás lett a vége, és a vezetőbíró a magyar salakost látta vétkesnek, s kizárta a futamból. Kovács ezt követően háromszor a második helyen ért célba, ezáltal 9 pontot motorozott össze.

A versenyen a lengyel Mateusz Cierniak maximális, 15 ponttal diadalmaskodott, bizonyítva, hogy nem véletlenül tartják óriási reménységnek hazájában. A viadal meglepetésembere Fazekas Dennis lett, akit annak ellenére, hogy tavaly megnyerte a halászi MACEC-fordulót, a szervezők csak tartaléknak rangsoroltak erre a derbire.

Magosi sérülése miatt Fazekas öt futamban is starthoz állhatott, s végül 13 ponttal a második helyet szerezte meg.

A nap krónikájához tartozik, hogy az 500 köbcentis versenyzői licencet frissen megszerző 16 éves Füzesi Richárd is lehetőséghez jutott a bukások miatt, s 3 pontot szerzett.

HBN

Végeredmény

1. Mateusz Cierniak (lengyel) 15 pont,

2. Fazekas Dennis (magyar) 13,

3. Milen Manev (bolgár) 12,

4. Kacper Pludra (lengyel) 11,

5. Patryk Wojdylo (lengyel) 9,

6. Kovács Roland (magyar) 9.

Borítókép: a jó startokat fogó Kovács Roland az élen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában