Triatlon

2020.07.29. 19:47

Ezüstérmekkel tért haza Arany Attila

Remek szerepléssel zárta a szezon első országos bajnokságát.

Reménykedve várta a triatlonos társadalom is, hogy a koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet közepette végre versenyen bizonyíthassa felkészültségét. Hétvégén 546 sportoló rajtolt a tatai Old Lake Man rövidtávú triatlon országos bajnokságon. A megmérettetés egyben a Magyar Egyetemi Főiskola Országos Bajnokság helyezéseiről is döntött. A Debreceni Egyetemet képviselve Arany Attila is az Öreg tó vizébe ugrott.

Arany Attila-archív

– Az élcsoporttal sikerült kijönnöm a vízből az 1500 méteres úszás után. Következett a kerékpározás, a legkevésbé erős számom, aminek javításán sokat dolgoztam a vírushelyzet alatt. Az előző évihez képest sokkal nehezebb, szintkülönbségekkel tarkított biciklis pályát jelöltek ki a szervezők. Nehezítette a dolgomat, hogy ezen a versenyen nem lehetett összedolgozni, azaz bolyozni a versenyzőknek, ami a kevésbé erős bicajosoknak hátrányt jelent. A 40 kilométeres száguldás után a legfőbb riválisommal szemben az úszásnál megszerzett 1 perc előnyöm 2 perc 13 másodperc hátránnyá változott a kerékpározás után. Reménykedve indultam neki a 10 kilométeres futótávnak, mert tudtam, hogy jobb futó vagyok a ferencvárosi ellenfelemnél. A tavalyi országos bajnokságon több mint 3 perccel futottam jobbat nála, így bíztam benne, hogy befoghatom a futópályán. Az 5 kilométeres fordítónál már 1 percet sikerült hoznom rajta. Sajnos nem lankadt az ellenfelem, hiába futottam több mint fél perccel jobbat a múlt évihez képest, nem értem utol. Úgy érzem, kihoztam a maximumot magamból, ez most ennyire lett elég – emlékezett vissza Arany Attila a versenyre.

Elégedetlenségre nem lehet oka a fiatal triatlonistának, hiszen az U23-as korcsoportban az országos bajnoki 2. helyezést szerezte meg. Az egyetemi ob-n szintén ezüstérmet akasztottak a nyakába. Jövő héten a MIX váltó országos bajnoksággal folytatódik a tömörített triatlon szezon, ahol ugyancsak érmes esélyekkel áll rajthoz az Arany Attilával felálló négyfős debreceni csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában