futsal

2020.06.27. 08:28

Nagy Anikó is a DEAC-ban folytatja

Tanulmányai is a városhoz kötik Nagy Anikót, a DEAC női futsalcsapat új játékosát.

Fotó: HTE-archív

Tizennégy év után hagyta ott nevelőegyesületét a DEAC női futsalcsapatának friss szerzeménye. Nagy Anikó az átigazolás körülményeiről és a jövőbeli tervekről beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

A fejlődés a cél

Nagy Anikó nagy reményekkel igazolt Debrecenbe. A Hajdúböszörményben nevelkedett játékos szerint előző klubjában már nem tudott volna továbbfejlődni, új egyesületében azonban új kihívások elé nézhet. – A DEAC tele van nagyszerű játékosokkal, akik egyénileg és csapatban is képesek maradandót alkotni. Öt válogatottkeret-tagjuk van, akiktől biztosan tanulni tudok majd. Főleg az egyéni technikámon szeretnék fejleszteni, támadásban és szerelésben ugyanis érzek még némi lemaradást. Minden esélyem megvan, hogy továbbjavuljon a játékom, és izgalommal tölt el, hogy olyan nagy játékosok mellett edzhetek majd hétről hétre, mint Horváth Viki. A Magyar Kupa és a bajnoki cím a legnagyobb cél számomra, hiszem, hogy ezzel a csapattal ez reális elvárás – mondta a futsalos.

A legjobb választás

Nagy Anikó idén lett tizenkilenc éves. Ötéves kora óta erősítette a Hajdúböszörmény csapatát, így nem volt könnyű számára a váltás. Új klubjának közelsége és egyetemi tanulmányai azonban egyértelműen a DEAC felé irányították a játékost.

„Ez egy átgondolt döntés volt, hiszen már a januári átigazolási időszakban felvetődött a továbblépés gondolata. A vírushelyzet miatt hamarabb zárult le a szezonunk, így végül nem vártam nyárig, azonnal átigazoltam.”

A DEAC jelenleg az egyik legkiemelkedőbb csapat a bajnokságban, ráadásul húsz kilométerre lakok a várostól, és a tanulmányaimat is ott végzem, így a Debrecenbe igazolásom a legkézenfekvőbb megoldás volt számomra. A jövőmet is szeretném itt megalapozni. Kereskedelem és marketing szakon tanulok a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán, és a diploma után – akár edzői karrier mellett – szeretném ötvözni a sport- és marketingtudásomat – emelte ki a fiatal lány.

Ismerős helyzet

Az előző szezonban hét gólt szerző játékos a HTE-ben játszott pozícióhoz hasonló szerepkörben képzeli el magát. Volt egyesületéből ráadásul barátja, Torma Lilla is Debrecenbe tette át székhelyét. – Lillával már a Böszörményben is együtt játszottunk. Támogatott engem, amikor az utánpótláscsapatból feljutottam a felnőttgárdába, és azt gondolom, a jelenléte most is rengeteget segít majd. Több játékost pedig már a válogatottból ismerek, így azt hiszem, a beilleszkedéssel sem lesznek gondjaim. A HTE-hez hasonlóan a DEAC is a hátsó vagy szélső posztokon számol velem, amelyek személyes kedvenceim. Nagyon szeretek gólokat szerezni, azonban a posztom alapján nem ez a legfontosabb feladatom. Ettől függetlenül szívesen veszek részt a támadásépítésekben is. A teljesítményemmel szerencsére a válogatott figyelmét is felhívtam. Eddig négyszer szerepeltem a nemzeti csapatban, és – bár tudom, hogy nagyon nehéz a folyamatos részvétel, mert remek játékosaink vannak – az a célom, hogy meghatározó taggá válhassak. A legnagyobb vágyam pedig az Európa-bajnoki részvétel lenne 2021-ben – hangsúlyozta Nagy Anikó.

Péter Szabolcs

Nagy Anikó (labdával) hajdúböszörményi nevelőegyesületét hagyta ott a DEAC kedvéért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában