kézilabda

2020.06.19. 17:07

DVSC: megvolt a kiválasztó, hét tehetséges fiatal felelt meg első körben

Az akadémiai együttes mellett a Debreceni Sportiskola korosztályos csapataiba is kerültek fiatalok.

Elérte a célját a DVSC Kézilabda Akadémia május 28-ára meghirdetett kiválasztója, hiszen a többek között a Miskolcról, Szegedről, Mátészalkáról és Kisvárdáról edzésre jelentkezett 26 fiatal közül első körben heten minden szempontból megfeleltek a szakemberek elvárásainak.

A kiválasztott lányok júliusban az első osztályú serdülőcsapattal kezdik meg a nyári felkészülést Márián Blanka irányításával.

A jobbszélső kivételével

– Minden edzőt bevontunk az elbírálásba, aki részt vett a kiválasztón, elsősorban az ifi- és a serdülőcsapatba kerestünk játékosokat – válaszolta a Hajdú-bihari Napló kérdésére a DVSC Schaeffler serdülő I. csapatának trénere. – Sok egyéb mellett figyelembe kellett vennünk azt is, hogy ez egy felelősségteljes döntés a szülő és a sportoló részéről is, hiszen új helyre, új közegbe kerülnek a gyerekek. A legfontosabb szempont az volt, hogy az akadémiai követelményeknek feleljenek meg a kézilabdázók, végül a jobbszélső kivételével minden posztra találtunk embert. Hét tehetséget választottunk ki az akadémiára, ezen felül nyolcat – akik még túl fiatalok voltak – pedig a DSC-SI korosztályos együtteseibe ajánlottunk, ahol megfelelően tudnak erősödni, és kellő játéklehetőséget kapnak az idényben. Ezek a játékosok a felkészülés kezdetétől a serdülőbajnokság legmagasabb osztályában szereplő akadémiai csapat edzésein is részt vesznek majd – mondta el Marián Blanka.

A következő kiválasztót várhatóan novemberben tartják meg a szakemberek.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában