kézilabda

2020.06.28. 10:35

A nemzetközi kaland számokban: így ment a Lokinak az EHF-kupában

Tíz meccs, történelmi csoportkörbe jutás, emlékezetes győzelmek, fájó vereségek. A DVSC Schaeffler honlapja összeszedte a 2019/2020-as EHF-kupa-szereplésének legjeit.

20191109 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DVSC Schaeffler–ZORK Jagodina női kézilabda EHF Kupa selejtezője, harmadik fordulója. képen: Varsányi Nóra # 6 Despotovic Jelena #80 Karsten Elke Josseline #22

Fotó: Napló-archív

A legtöbb néző kategóriában nem tudtak eredményt hirdetni, hiszen mind az öt hazai EHF Kupa-meccsen zsúfolásig megtelt a Hódos, minden jegy gazdára talált.

A legtöbb gólt Kovács Anna szerezte. A válogatott átlövő a 10 európai kupameccsen összesen 54-szer volt eredményes.

A legjobb gólátlag Jelena Deszpotovicsé, aki hét találkozón 38 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, ez 5,43-as átlag. Ez hajszálnyival jobb Kovács Annáénál (5,4).

A legtöbb akciógólt, szám szerint 47-et, Kovács Anna jegyzi.

A legtöbb hétméterest Bulath Anita lőtte, összesen 31-et. Ebből 26-ot értékesített, ami remek átlag (83,8 százalék).

A legtöbb kétperces kiállítást Karnik Szabina kapta. Szacsát összesen nyolcszor küldték kényszerpihenőre a játékvezetők.

Egy meccsen belül a legtöbb kiállítást a Banik Most elleni idegenbeli találkozón gyűjtötte be a csapat, összesen 20 percet. Mint a dvsckezilabda.hu írja, „ehhez kellett a két ifjú montenegrói játékvezető túlbuzgósága is, amit mutat, hogy a hazai csapat is 16 percnyi büntetést kapott. Mindez egy tét nélküli meccsen…”

A legtöbb piros lapot, egyet-egyet Jelena Deszpotovics és Karnik Szabina kapta. Jeca a Leverkusen elleni hazai találkozó hajrájában kapott egyből piros lapot, mert a bírók szerint nem engedett elvégezni egy szabaddobást. Szabina a „vérzivataros” csehországi meccsen gyűjtött be piros lapot érő három kétperces büntetést.

A legnagyobb bravúrt a csoportkör nyitómeccsén, a Kastamonu Belediyesi idegenbeli legyőzésével (31–30) érte el a DVSC Schaeffler. A török bajnok a Loki látogatását megelőző 12 hazai pályán lejátszott európai kupameccséből mindössze egyet veszített el.

A leggólgazdagabb félidő a DVSC Schaeffler–Kastamonu Belediyesi meccs első harminc perce volt. Ebben a játékrészben 40 gól született (20–20). Az ellenpont a két héttel korábban lejátszott Thüringer elleni hazai találkozó volt, itt hatvan perc alatt született 45 gól.

A legtöbb lőtt gól a Jagodina elleni hazai meccshez fűződik. A harmadik selejtezőkörben a szerb bajnok ellen a Hódosban 37 gólt szereztek Köstner Vilmos tanítványai.

A legtöbb kapott gólt a DVSC számára szomorú emlékű Kastamonu elleni hazai találkozón szedte be a csapat. A törökök 34–32-re győztek a Hódosban, s ezzel eldőlt, hogy ők jutottak tovább csoportmásodikként.

Egy mérkőzés ideje alatt a legtöbb gól egy játékostól 8 volt, ez ötször jött össze. Kovács Anna a Jagodina elleni hazai selejtezőn, és a törökországi csoportmeccsen volt nyolcszor eredményes Jelena Deszpotivics hazai pályán a Kastamonu, és idegenben a Most ellen lőtt nyolcat, míg Arany Rebeka Kastamonuban jutott el nyolc gólig.

A legnagyobb különbségű győzelmet a harmadik selejtezőkörben a Jagodina ellen aratta a Loki, 37–26-ra, azaz 11 góllal nyertek a Hódosban.

A legnagyobb különbségű vereségbe a csoportkör harmadik fordulójában szaladtak bele. Ekkor a Thüringer nyert hét góllal, 26–19-re a Hódosban. Ehhez kellett Ann-Cathrin Giegerich parádés kapusteljesítménye. Jó hír, hogy a játékos a következő szezonban már a DVSC Schaefflert erősíti.

A legjobb hétméteres-hárítási mutatót Szabó Dóra produkálta, a Most elleni hazai csoportmeccsen négy hetesből hármat védett ki, ez 75 százalékos produkció.

A kupaszezon legfontosabb gólját Arany Rebeka szerezte a csoportkör első, törökországi meccsén. A jobbszélső 30–30-as állásnál, 1 perc 7 másodperccel a befejezés előtt lőtte nyolcadik gólját. Ekkor vezetett először a meccsen a Loki, és ez a találat győzelmet ért.

A legfontosabb védéseket Triffa Ági mutatta be, ugyancsak Kastamonuban. Előbb 30–30-nál Coskun ziccerét hárította, majd az utolsó hazai támadásnál, amikor már a Debrecennél volt az előny, Uszkova jobb szélről leadott lövését is hatástalanította.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában