vízilabda

2020.03.17. 14:28

Új kihívások előtt a DVSE

Miroslav Bajin szerint mostanában vannak fontosabb dolgok is mint a vízilabda.

20190903 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Sajtótájékoztató a DVSE OB I-es vízilabdacsapata 2019-20-as bajnoki szezonjáról. képen: Miroslav Bajin vezetőedző

Fotó: Kiss Annamarie

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) pénteken bejelentette, hogy visszavonásig elhalasztott minden a szervezet versenyrendszerébe tartozó sportrendezvényt. A döntés kapcsán Miroslav Bajin, a DVSE vezetőedzője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

– Azon kívül, hogy elhalasztották a bajnokságot, nem tudunk egyelőre semmit, majd szól a szövetség, hogy mi lesz a továbbiakban – ismertette röviden a helyzetet a szakember. – Hétfőn még tréningezett a csapat, de az volt az utolsó. Minden játékosnak kontrollálnia kell magát, meg kell találnia a saját motivációját, hogy formában tudjon maradni. Nekünk a víz hiányában különösen nehéz otthon edzeni, de nem keresünk kifogásokat, meg kell oldani.

Miroslav Bajin szerint minimum másfél hónapig állni fog a szezon, aztán a legnagyobb feladatuk az lesz, hogy a játékosok minél hamarabb visszanyerjék erőnlétüket. A tréner szerint az idény befejezését nagyban befolyásolja majd, hogy lesz-e olimpia a nyáron.

Azonban a szerb szakvezető kiemelte, hogy a vízilabda fontos, de most nem ez az elsődleges. – Én olyan országból jöttem, ahol megtapasztaltunk nagyon rossz pillanatokat, nehéz szituációkat, de túléltük. Ezt is túl lehet élni, ha mindenki odafigyel, és komolyan veszi az egészet, és elkerülhetjük azt, ami például Olaszországban történt. Azt kérném mindenkitől, hogy maradjunk otthon, figyeljünk a szüleinkre, a gyermekeinkre, és tartsuk be a szabályokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában