Labdarúgás

2020.03.23. 17:17

Ősztől a másodosztályban játszana az új DEAC-igazolás

Rezes László beilleszkedését megkönnyítette, hogy a keret nagy részét már korábban is ismerte.

Vitéz Ferenc portré a Karakter kávézóban

Fotó: deac.hu

Győztes meccsen debütált a télen szerződtetett Rezes László a DEAC NB III.-as csapatában. Rezes a DVSC utánpótlásában kezdte pályafutását, majd 2006-ban felkerült az első kerethez, amelynek nyolc évig volt a játékosa, közte egy kecskeméti és egy vasasos kölcsönszerepléssel. Négyszeres magyar bajnoknak és háromszoros Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát a Lokival. 2014-ben aztán Nyíregyházára igazolt, majd onnan tért vissza a cívisvárosba 2020 telén, de immár a DEAC-hoz. A középpálya több posztján bevethető 32 éves játékos az élvonalban 82-szer lépett pályára, míg az NB II.-ben eddig 114 bajnoki van a háta mögött.

Rezes a deac.hu-n elmondta, örült, hogy hét hónapot követően ismét lehetőséget kapott tétmérkőzésen. Kiemelte, mindenképpen fontos volt, hogy nem egyedül készült az utóbbi időben, hanem a DEAC-nál tréningezhetett.

„Jól érzem magam a csapatnál, a beilleszkedésemet megkönnyítette, hogy a keret nagy részét már korábban is ismertem, a fiúk nagyon kedvesen fogadtak”

– hangsúlyozta a rutinos játékos. – Kemény felkészülést zártunk, szerencsére sérülés nem nehezítette az életemet. Nem izgultam a Hatvan elleni bajnoki előtt. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és a sejtésünk be is igazolódott. A pálya talaja sem volt ideális, ám nem foglalkoztunk ezzel. Attól is függetlenítettük magunkat, hogy zárt kapuk mögött rendezték meg a meccset. Az ellenfélnek is akadtak lehetőségei, de megérdemelten szereztük meg a három pontot. Úgy gondolom, jobban akartuk a győzelmet. Elsősorban a saját dolgainkra kell koncentrálnunk, de nyomon követem a riválisok szereplését is. Örültünk a hírnek, hogy a Füzesgyarmat vereségének köszönhetően az élre ugrottunk – nyilatkozta Rezes, aki a következő idényben már a másodosztályban szeretne szerepelni a DEAC-cal.

A középpályás az összes hátralévő találkozót meg akarja nyerni csapatával, bár tisztában van vele, hogy a tavaszi idényben valamennyi gárda kettőzött erővel lép pályára, ugyanis minden megszerzett pont sokat érhet a végelszámolásnál.

– Saját bőrünkön is megtapasztalhattuk ezt, hiszen a Hatvan ugyan a kiesés elől menekül, de komoly küzdelemre késztetett bennünket – nyilatkozta Rezes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában