Kézilabda

2020.02.17. 17:09

Összefogás az olimpiai selejtezőért

A magyar női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőre való felkészülése miatt módosul a bajnokság programja is.

20200201 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DVSC Schaeffler – Kastamonu Belediyesi női kézilabda EHF-kupa mérkőzés a Hódos Imre Sportcsarnokban. képen: TRIFFA Ágnes #16

Fotó: Matey István

Az NB I.-es klubok rugalmasságának köszönhetően a női kézilabda-válogatott már a hivatalos, március 16-22. közötti válogatott hét előtt, március 10-én megkezdheti felkészülését az olimpiai selejtezőre – írja hivatalos oldalán az MKSZ. Emiatt összesen négy bajnoki találkozó került későbbi időpontra az érintett klubok javaslatai alapján, a Magyar Kézilabda Szövetség Verseny Albizottságának határozatával.

– A sportág valamennyi szereplője átérzi az olimpiai selejtező fontosságát, és a válogatott érdekeit többszörösen a klubérdekek fölé helyezve minden érintett csapat partner volt abban, hogy a nemzeti együttes többet készülhessen együtt – hangsúlyozta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a kluboknak, vezetőiknek és edzőiknek!

Az érintett K&H női liga-mérkőzések új időpontjai:

  • Alba Fehérvár KC–Siófok KC: 2020. április 28. 18:00 (március 13. helyett)
  • Érd–Győri Audi ETO: 2020. április 28. 18:00 (március 14. helyett)
  • FTC-Rail Cargo Hungaria–Szent István SE: 2020. május 7. 18:00 (március 11. helyett)
  • Dunaújvárosi KKA–DVSC Schaeffler: 2020. május 8. 18:00 (március 13. helyett)
  • A borítóképen: Triffa Ágnes, a DVSC Schaeffler kapusa

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában